Apropo, ce rochii de ocazie speciale sunt în trend în 2024? (P)

De: ApropoTV.ro / 23.05.2024, 10:55
Apropo, ce rochii de ocazie speciale sunt în trend în 2024? (P)

Glume multe se spun despre cât de ușor se răzgândește o femeie când vine vorba de ținuta sa la un eveniment special. De asemenea, adesea se spune că acestea se îmbracă mai mult pentru a impresiona alte femei, pentru că bărbații oricum le-ar admira, indiferent ce ar purta. Să fie adevărat oare? Cert este că magazinele online la ora actuală și-au diversificat destul de mult ofertele. Aproape că s-au nișat pe colecții de rochii, asigurându-se astfel că vor fi pe placul publicului feminin, indiferent ce preferințe diverse ar avea acesta.

Despre rochii ocazie elegante orice femeie este interesată. Mai cu seamă că a și început sezonul evenimentelor speciale. Iar acest lucru se traduce prin alegeri de ținute care mai de care mai sofisticate și mereu altele. Desigur că în alegerea acestora purtătoarea ține cont de eveniment, de vârsta sa, de siluetă, pentru că în fond secretul unei ținute reușite este să adapteze ideile la cazul ei.

Rochiile satinate sunt glam

Anul acesta pe podiumuri au fost văzute ținute glam de tipul acesta. Așadar nu mare ar trebui să ne fie mirarea că au devenit un trend. Rochiile din satin au fost de mai multe ori și până acum în topul preferințelor. Sunt fix ce trebuie pentru un eveniment, însemnând că sunt fluide, au acea strălucire specifică texturii materialului și, oricât de simplu ar fi croiul, este tipul de rochie care iese imediat în evidență.

Rochii cu mâneci tip fluture

Una din marile frustrări pentru multe dintre femei este zona mușchilor mâinilor. Imediat trădează dacă sunt sau nu pasionate de sport. Soluție temporară se găsește, anume alegerea unor ținute care să nu atragă atenția spre această zonă. Dacă e vară și de timp de purtat rochie, pentru acele femei care se regăsesc în acest scenariu înseamnă un singur lucru: rochia cu mâneci. Ar putea fi însă un ușor disconfort, dar iată că trendurile acestui an le împacă pe toate. Rochiile mai largi la mâneci, cu stil fluture sunt binevenite.

Rochiile cu paiete

Pare că sunt obsesiv repetate an de an și anul acesta nu face excepție. Rochiile cu paiete sunt preferate îndeosebi de cele care se simt încrezătoare în lookul lor și nu se sfiesc să fie în centrul atenției. Sunt atât de diverse din punct de vedere cromatic sau al croiului, încât pare greu de crezut că nu sunt variante pentru toate preferințele.

O astfel de alegere se pretează însă în salon de evenimente precum ballroom-urile, nu la grădina de vară.

Să vorbim despre preferință rochiilor lungi

Într-o vreme, când era vorba despre un eveniment special și despre ținuta pentru acesta intră automat în discuție o rochie de seara lunga. Rochia lungă era alegerea numărul unu, impresiona prin acest detaliu și era echivalentul eleganței feminine în tipare. De-a lungul anilor s-au mai schimbat multe, dar iată că preferința pentru rochii lungi se menține. Și în 2024 sunt propuse. Totuși, pentru a ieși din banal și a te asigura că purtând o rochie lungă nu este ușor confundată în decor, preferă tonuri cromatice atractive și în  trend. Poate fi vorba despre verdele smarald. Opțiuni demne de covorul roșu sunt de asemenea albastrul regal sau rozul delicat, peach fuzz alike.

Regăsim în preferințe și alegeri ceva mai îndrăznețe, fie că este vorba de detalii bufante la zona mânecilor sau de zona spatelui decoltat. Inspirate din anii 20 de asemenea, rochii drepte sau în stil romantic pot fi alegeri pentru evenimentele speciale din timpul zilei.

Comandate online cu mai mare ușurință ca oricând, rochiile pentru evenimente sunt la mare căutare. Este un alt mod de definiție a eleganței feminine, așadar, o astfel de alegere spune mai multe decât pare că este la prima vedere.