Aproximativ 500 de victime în urma unei alunecari de teren

Apropo.ro / 02.12.2006, 14:15
Aproximativ 500 de victime în urma unei alunecari de teren
Aproximativ 500 de persoane au decedat sau au disparut în urma unei alunecari de teren care a avut loc în estul arhipelagului Filipine, afectat de ciclonul Durian, au anuntat, vineri, reprezentanti ai serviciilor de interventie, citati de AFP. Autoritatile au confirmat decesul a

Aproximativ 500 de persoane au decedat sau au disparut în urma unei alunecari de teren care a avut loc în estul arhipelagului Filipine, afectat de ciclonul Durian, au anuntat, vineri, reprezentanti ai serviciilor de interventie, citati de AFP.

Autoritatile au confirmat decesul a 388 de persoane, în timp ce alte 96 csunt declarate disparute, a anuntat vineri purtatoarea de cuvânt al Crucii Rosii filipineze, Teresa Arguelles.

Toate decesele s-au înregistrat în provincia Albay, a precizat ea, avertizând ca se asteapta la cresterea bilantului, pe masura ce serviciile de securitate vor ajunge la zonele afectate, pâna în prezent izolate din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile.

Taifunul, însotit de rafale de vânt care au atins viteze de 150 de kilometri pe ora a afectat provincia în noapte de joi spre vineri, provocând ploi torentiale.

În aceasta regiune, situata pe versantul vulcanului Mayon, precipitatiile s-au amestecat cu cenusa vulcanica, formând torente de noroi care au acoperit casele pâna la acoperis, potrivit martorilor.

Operatiunile de salvare au fost însa îngreunate de caderea liniilor electrice si telefonice si de torentele de apa care au afectat majoritatea Peninsulei Bicol, unde se afla vulcanul Mayon.

Aproximativ 30.000 de persoane au fost evacuate în luna august de pe versantii vulcanului de teama unei eruptii, locuitorii revenind în satele lor în luna septembrie.

Intensitatea taifunului Durian s-a redus dupa ce a trecut, joi seara, prin apropierea peninsulei Bicol. Furtuna se îndrepta, vineri, spre vest si spre insula Mindoro.

Mediafax