Ar putea fi interzisă achiziționarea fierului vechi de la persoanele fizice

Apropo.ro / 25.04.2013, 12:05
Ar putea fi interzisă achiziționarea fierului vechi de la persoanele fizice
Ministerul Economiei constată că furtul de fier vechi din infrastructura publică pune în pericol siguranța cetățenilor și produce prejudicii și vrea să interzică achiziționarea deșeurilor de la persoane fizice.

Ministerul Economiei constată că furtul de fier vechi din infrastructura de energie, petrol, gaze, comunicații, apă, canalizare și altele sectoare de utilitate publică pune în pericol siguranța cetățenilor și produce prejudicii și vrea să interzică achiziționarea deșeurilor de la persoane fizice.

Se interzice achiziționarea de la persoane fizice a deșeurilor metalice feroase și neferoase provenite din sectorul energetic, inclusiv sectorul producției de petrol și gaze naturale, al telecomunicațiilor, serviciilor de apă și canalizare precum și din alte sectoare de utilitate publică„, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență elaborat de Ministerul Economiei.

Potrivit proiectului, cumpărătorii de fier vechi vor fi obligați să ceară de la vânzătorii de fier vechi datele de identificare, respectiv numele, actul de identitate, codul numeric personal și domiciliul.

Dacă nu vor solicita aceste informații, cumpărătorii de fier vechi sunt pasibili de amenzi cuprinse între 10.000 și 30.000 de lei.

Citește mai multe detalii despre hotărârea Ministerului Economiei, pe Mediafax.ro