Arata-mi ce mazgalesti, ca sa iti spun ce persoana esti! (Poze)

De: Tanase Dragos - Marian / 13.09.2011, 13:13
Ruth Rostron, grafolog si vice-presedinte al Institutului Britanic de grafologi, spune ca oamenii au tendinta sa mazgaleasca ceva, cand sunt plictisiti sau stresati, si ca ea stie si ce inseamna asta.

„Atunci cand mazgalim cate ceva, suntem doar pe jumatate constienti de ceea ce desenam, asa ca preocuparile si gandurile noatre le asternem si se vad pe hartie”, spune specialistul.

Nimic nou, am spune noi, mai ales ca orice ins care are are la indemana o foaie si un pix si se plictiseste sau vorbeste mai mult timp la telefon, tinde sa mazgaleasca ceva, dar tocmai ceea ce ramane pe foaie spune multe despre personalitatea fiecaruia si mai ales despre starea de spirit din acel moment.

Tocmai de aici incolo totul devine foarte interesant, pentru ca Ruth Rostron exact de asta se ocupa. „Traduce” ceea ce desenam noi pe hartie, aiurea, cand nu avem ce face…

Ruth Rostron, grafolog

Ruth Rostron, grafolog

De exemplu, o persoana emotiva si visatoare, care vrea afectiune, deseneaza forme rotunjite sau prefera liniile curbe.

De partea cealalta, liniile drepte, formele patrate sau unghiurile sunt „alese” de catre persoanele practice, reci, calculate.

Daca desenezi flori cu petale rotunjite, esti bland si familist. Daca petalele sunt ascutite si centrul florii este rotund, inseamna ca ai o inima mare, chiar daca in aparenta esti un caracter nepasator si agresiv.

Poti sa desenezi flori cu doua tipuri de petale...

Poti sa desenezi flori cu doua tipuri de petale…

Cine nu a vazut inimioare mazgalite pe o hartie? Evident, este desenul preferat al indragostitilor si al romanticilor incurabili.

Scarile simbolizeaza ambitia si disponibilitatea de a avansa prin perseverenta pe scara sociala sau profesionala.

Portretele pe care incerci (si poate reusesti) sa le mazgalesti arata starea ta psihica. Chipurile curate, aproape perfecte, inseamna incredere in ceilalti si optimism. Chipurile triste denota lipsa de incredere sau pesimism.

Portretele arata starea ta psihica

Portretele arata starea ta psihica

Tabla de sah se traduce prin rabdare si perseverenta. Este desenul preferat al oamenilor care au schimbari frecvente de dispozitie.

Daca ti-e frica sa-ti asumi un angajament sau iti este frica de task-uri prea complicate pentru tine, cu siguranta vei desena fluturi si/sau pasari.

– Daca mazgalesti lucruri complicate, cu multe detalii, care umplu complet foaia de hartie, esti genul de persoana ambitioasa, obsedata de trairile personale.

Numai romanticii si indragostitii deseneaza inimioare

Numai romanticii si indragostitii deseneaza inimioare

Sagetile „tradeaza” o persoana hotarata, care stie ce vrea in viata. Dar si aici, atat sagetile, cat si trairile, sunt de doua feluri: sageata ascutita cu linii drepte inseamna ca ai un scop important legat de viata profesionala. Daca liniile sunt mai „soft” sau cu „floricele”, atunci scopul tau este unul personal.

Atunci cand desenezi un mijloc de transport de orice fel, Barci, avioane, masini, inseamna ca fugi de responsabilitati sau chiar de o persoana anume.

Ai desenat un avion? Fugi de responsabilitati...

Ai desenat un avion? Fugi de responsabilitati…

Casele sunt desene care arata siguranta si sunt cel mai des intalnite. Casa are ferestre? Atunci, viata de familie nu te multumeste. Casa e izolata, pe un deal? Atunci, poate ca te simti prea singur/a.

Un alt desen des intalnit este panza de paianjan, care inseamna „prizonierat”, intr-o relatie sau intr-un loc, pur si simplu.

Daca desenezi propriul nume sau initialele lui, iti cam place sa fii in centrul atentiei. Poate ca esti in zodia Berbec, caci despre ei se spune acest lucru! Cand mazgalesti numele altei persoane, inseamna ca te gandesti la ea, in sens pozitiv sau negativ, nu conteaza…

Initialele

Initialele „tradeaza” dorinta de a fi in centrul atentiei

Stelele sunt caracteristice oamenilor ambitiosi. O stea mare, cu linii accentuate sau impodobita cu detalii arata ca ai un scop precis. Mai multe stele mici simbolizeaza optimismul, un om energic.

Patrate sau cuburi – te gandesti la o situatie pe care ai vrea sa o stapanesti.

Vrei sa stapanesti o situatie, cand desenezi un cub

Vrei sa stapanesti o situatie, cand desenezi un cub

– Zig-zaguri – liniile drepte, cu unghiuri ascutite, indica un caracter agresiv, masculin, hotarat, energic.

Daca desenezi siluete simple, in diverse posturi, inseamna ca esti genul de persoana care isi stapaneste emotiile si este foarte concentrata pe scopurile sale.