Ardeiul iute – colorat și sanatos

Apropo.ro / 05.02.2006, 14:05
Ardeiul iute – colorat și sanatos
Cu o varietate de culori și diferite grade ale gustului picant, ardeiul iute are și numeroase proprietați nutritive. Fie ca este roșu sau verde, ardeiul iute conține pigmenți vegetali, bioflavonoide, care pot ajuta la prevenirea cancerului. Ardeiul iute este

Cu o varietate de culori și diferite grade ale gustului picant, ardeiul iute are și numeroase proprietați nutritive. Fie ca este roșu sau verde, ardeiul iute conține pigmenți vegetali, bioflavonoide, care pot ajuta la prevenirea cancerului.

Ardeiul iute este originar din America de Sud, unde a fost folosit timp de secole ca mirodenie, dar și ca planta medicinala. Face parte din familia solanaceelor, din care mai fac parte roșiile și ardeii grași.

Exista multe varietați de la dulce la foarte picant, dar piperul roșu are și vitamine foarte importante. Un singur ardei iute de 45 de grame conține 105 miligrame de vitamina C, aproape 100% din doza zilnica, depașind astfel aportul majoritații legumelor proaspete.

Și asta nu e tot, ardeii iuți sunt și o sursa excelenta de beta-caroten. În plus, contrar a ceea ce se crede, consumul de ardei iuți nu crește riscul de ulcer gastric sau de apariție a altor probleme digestive.