Are 84 de ani şi încă prezintă moda pe marile podiumuri! Cum arată cel mai bătrân fotomodel din lume

Apropo.ro / 20.04.2016, 08:00
Are 84 de ani şi încă prezintă moda pe marile podiumuri! Cum arată cel mai bătrân fotomodel din lume
Este cea mai bătrână femeie care activează în industria modei.

Carmen Dell Orefice are 84 de ani şi încă prezintă pe marile podiumuri ale lumii, fiind un exemplu de graţie şi eleganţă pentru mai tinerele ei colege. Carmen a păşit în lumea modei la 15 ani, devenind imediat una dintre muzele celebrului fotograf de modă. Colecţia de peste 250 de imagini captate de Horst, de-a lungul carierei frumosului manechin, cuprinde fotografii din reviste de modă consacrate, cum ar fi Vogue, dar şi din pictoriale exotice, precum cele realizate în Orientul Mijlociu.

„Modelele din ziua de azi sunt învăţate să meargă într-un fel anume. Totul se învârte în jurul sexului. Le lipseşte eleganţa, totul este vulgar, sunt lipsite de romantism”, este de părere manechinul american cu o carieră în modeling de mai bine de 70 de ani.

Frumosul model spune că nu i-a fost greu, de-a lungul vieţii, să-şi menţină dimensiunile.

„Nu e atât de complicat să ţii dietă sau să ai grijă de modul în care arăţi. Trebuie să ai o doză de autodisciplină şi să îţi dai seama de ceea ce ai primit de la Mama Natură. Mi-am dorit dintotdeauna, spre exemplu, să fiu mai scundă”, a mărturisit Carmen, care la vârsta de 15 ani a apărut pe coperta revistei „Vogue”.

Foto: Hepta