Are un nume atât de lung încât nu poate fi scris pe actele de identitate

Apropo.ro / 16.09.2013, 17:20
Are un nume atât de lung încât nu poate fi scris pe actele de identitate
O femeie în vârstă de 54 de ani din Hawaii are un nume imposibil de citit și de scris pe documentele de identitate. Ea a fost sfătuită să îl scurteze.

În ultimii 20 de ani, Janice ‘Lokelani’ Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele a dat bătăi de cap autorităților din cauza numelui de familie prea lung. Acesta nu încăpea pe actele de identitate cu format normal.

Click aici pentru prognoza meteo pe mai multe zile. Vremea pe apropo

Permisul de conducere din Hawaii permite scrierea a 35 de litere la secțiunea nume, astfel că până acum numele ei era scris fără ultima literă. Lipsa spațiului a condus la eliminarea scrierii prenumelui său. De-a lungul timpului a avut probleme cu poliția, și mereu trebuia să le explice povestea ei. Nici călătoriile nu erau o plăcere pentru femeia de 54 de ani, căci avea mereu discuții cu polițiștii care o opreau.

permis

Când i-a expirat permisul de conducere, autoritățile locale au sfătuit-o că cel mai bine ar fi să-și schimbe numele de familie și să folosească unul mai scurt. Janice nu prea este de acord căci numele de familie este primit de la soțul ei decedat, iar schimbarea lui ar însemna o pierdere pentru ea.

Oficialitățile iau în calcul extinderea spațiului pentru nume pe actele de identitate până la o limită de 40 de caractere și 35 de litere pentru prenume.

Janice spune că numele de familie este ca o carte de vizită pentru cel care îl poartă. Dacă spune numele ei de familie unui localnic hawaiian mai în vârstă acesta va cunoaște tot despre tine, despre originea familiei tale, și multe altele.