Arestați pentru că au montat capcane letale pe traseele din pădure

Apropo.ro / 25.04.2012, 15:00
Arestați pentru că au montat capcane letale pe traseele din pădure
Doi tineri din Utah, SUA, au fost arestați după ce s-a descoperit că instalaseră mai multe capcane periculoase prin pădure, capabile să ucidă turiștii care s-ar fi aventurat pe acel traseu turistic.

Benjamin Steven Rutkowski, în vârstă de 19 ani, și Kai Matthew Christensen, în vârstă de 21 de ani, au fost prinși și arestați după ce s-a descoperit că montaseră numeroase capcane letale de-a lungul unui traseu montan foarte cunoscut din Canionul Provo, Utah.

Capcanele au fost descoperite de către un pădurar, care le-a dezamorsat cu grijă pe toate, și – în urma investigațiilor – i-au descoperit pe cei doi făptași, deoarece aceștia se lăudaseră pe Facebook cu fapta lor.

Ca să vă faceți o părere, una din capcane era creată astfel încât victima să cadă pe un „pat” de bețe extrem de asculțite, iar alta declanșa un bolovan de 10 kilograme plin de țepi care să lovească victima în cap cu mare viteză.

Când au fost întrebați de autorități de ce le-au montat, aceștia au declarat că erau destinate animalelor sălbatice, nu trecătorilor.

Din păcate pentru ei, șeriful districtului Utah, Sergentul Spencer Cannon, a avut destule dovezi care să demonstreze că acele capcane erau destinate oamenilor, în special celor care traversau traseul pe timp de noapte.

Cum nimeni nu a apucat să fie rănit de acele capcane, cei doi tineri au fost acuzați doar de punere în pericol, alegându-se doar cu o amendă și, sperăm că au înțeles faptul că nu e o glumă să pui în pericol viața altor persoane.