Aretha Franklin lansează un album de coveruri

Apropo.ro / 02.10.2014, 07:00
Aretha Franklin lansează un album de coveruri
Cântăreaţa americană Aretha Franklin va lansa pe 21 octombrie un album de coveruri, "Aretha Franklin Sings the Great Diva Classics".
Aretha Franklin, în vârstă de 72 de ani, a anunţat lansarea pe 21 octombrie a noului material discografic, primul după albumul „Aretha: A Woman Falling Out of Love”, din 2011, care a fost un eşec din punct de vedere comercial, informează theguardian.com.
 
Primul extras pe single de pe noul album este hitul britanicei Adele „Rolling in the Deep”, reinterpretat de Aretha Franklin, alături de piese ale unor dive ale muzicii ca Barbra Steisand, Etta James, Gloria Gaynor şi Sinéad O’Connor.
 
Printre melodiile pe care Franklin şi-a pus amprenta pe noul disc se numără „At Last”, „I Will Survive”, „Nothing Compares 2 U” şi hitul americancei Alicia Keys „No one”.
 
 
Foto: AFP – Mediafax Foto
 
Printre piesele înregistrate de cântăreaţa americană pentru acest album se mai află şi coveruri după „Midnight”, al Gladys Knight & the Pips, „People”, al Barbrei Streisand, „Last Dance”, al Donnei Summer, şi „What’s Love Got To Do With It”, al Tinei Turner, scrie Mediafax.
 
Noul album a fost realizat de artista americană în colaborare cu producătorul Clive Davis, cu care nu a mai lucrat din 1998, când a lansat discul „A Rose is Still a Rose”, cel mai de succes album al său din anii 1990.