Argentina, gazda serialelor Amor latino și ProfuÂ’

Apropo.ro / 23.03.2004, 14:30
Argentina, gazda serialelor Amor latino și ProfuÂ’
Evita, tangoul și gauchos sunt câteva dintre clișeele Argentinei, dar ceea ce surprinde aici e faptul că viața este într-adevăr trăită cu pasiune, lucru de care te-ai convins, poate, și vizionând îndrăgitele telenovele Amor Latino și


Evita, tangoul și gauchos sunt câteva dintre clișeele Argentinei, dar ceea ce surprinde aici e faptul că viața este într-adevăr trăită cu pasiune, lucru de care te-ai convins, poate, și vizionând îndrăgitele telenovele Amor Latino și ProfuÂ’.

Atracții turistice

Indubitabil legată de Eva Perón, capitala argentiniană – Buenos Aires – mai mult europeană decât sud-americană, se poate lăuda cu 47 de barrios (cartiere), în care se înghesuie peste 3 milioane de portenos (oamenii portului), cum sunt numiți localnicii, sute de cafenele bătrâne și restaurante șic, fiind un oraș al exaltării, viu și cosmopolit.

Aerul european al orașului este dat, în special, de copacii plantați pe marginea străzilor și de multiplele piațete cu arhitectura elegantă, care-l fac să semene vag cu Parisul. În Buenos Aires numărul atracțiilor turistice nu este deloc modest: 156 de muzee, 140 de parcuri și zeci de străzi destinate cumpărăturilor numărându-se printre ispitele orașului. În plus, în fiecare duminică vei putea hoinări pe la o mulțime de târguri de antichități și minimarketuri.

În ceea ce privește locurile istorice, Teatro Colon și Plaza Mayo, cu construcțiile ei impunătoare: Cabildo, Catedral Metropolitana și Piramide de Mayo rămân principalele ținte. Însă, o excursie în Buenos Aires nu va fi completă dacă nu vei vizita și cele mai frumoase vecinătăți ale acestuia: colorata suburbie La Boca, o veselă comunitate italiană îndesată cu pizzerii, cafenele și galerii de artă, și, mai ales dacă ești pasionată de artă, minunatul cartier San Telmo.

Fondat în 1573, cel de-al doilea oraș al Argentinei – Córdoba – a fost mult timp rivalul politic, economic și cultural al capitalei, devenind pentru o vreme bijuteria arhitecturală a țării.

Azi, o parte din bogata colecție de clădiri coloniale se mai pot vedea doar în micul centru al orașului, cele mai importante fiind: Piața veche, Iglesia Catedral, Biserica Iezuită de la Compania (cea mai bătrână din Argentina, datând din 1622) și Museo Histórico Provincial Marqués de Sobremonte, unul dintre cele mai importante din țară.

O altă atracție irezistibilă a Argentinei sunt spectaculoasele Cascade Iguazú. Situate în Parque Nacional Iguazá, la confluența râurilor Parana și Iguazú, acestea plonjează de la o înălțime de 70 m, cu un debit de cel puțin 5000 m3 apă pe secundă.

Principalele atracții pentru turiștii din întreaga lume sunt: apa, mai mult decât potrivită pentru canotaj, caiac-canoe, rafting și alte sporturi de apă, cele 55 ha de păduri subtropicale din parcul care înconjoară cascadele, ruinele istorice ale misiunilor iezuite, biserica San Ignacio Mini (construită în stilul Guarani baroque) fiind cea mai populară dintre ele și, nu în ultimul rând, faptul că aici au fost filmate scene din The Mission.

Evenimente anuale

Campionatul de polo din Buenos Aires

Adus în Argentina de britanici, polo a devenit cu timpul sport național, iar Argentina – „gazda” celor mai buni jucători de polo din întreaga lume. După ce majoritatea dintre aceștia își petrec iarna în Anglia și S.U.A pentru a se antrena, se întorc în Buenos Aires pentru a se confrunta în cea mai acerbă competiție a anului – Argentine Open. Echipele – deseori dominate de marile familii de polo: Heguys, Merlos și Pieres – joacă o serie de opt meciuri în fața mulțimii nerăbdătoare, adunate pe stadionul Palermo.

Festivalul de tango

Născut în Buenos Aires, pasionalul „tango” este celebrat timp de șase zile și șase nopți, pe parcursul Festivalului Anual de Tango, găzduit de însăși metropola argentiniană. Turiști și localnici, profesioniști și amatori, tineri și bătrâni, toți se adună și-și unduiesc trupurile pe legendarul bulevard Corrientes Avenue și în numeroasele „milonga portena” (săli de dans), unde au loc demonstrații, lecții de dans gratuite și multe concerte ale soliștilor și orchestrelor celebre.