Arhiepiscopul Constanței anunță că slujba de Înviere nu va mai fi oficiată pe plajă

De: Marian Andrei / 20.04.2013, 12:00
Arhiepiscopul Constanței anunță că slujba de Înviere nu va mai fi oficiată pe plajă
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a anunțat ieri, într-o conferință de presă susținută la Catedrala Sf. Apostoli Petru și Pavel din Constanța, că anul acesta slujba de Înviere nu va mai avea loc pe plajă.

ÎPS Teodosie, a declarat că, după slujba de Înviere care va avea loc la Mangalia, va oficia Liturghia din noaptea de Paște la Catedrala Sf. Apostoli Petru și Pavel, din Constanța.

Pe vremea.apropo.ro găsești vremea pe 15 zile

„Învierea, de regulă, am făcut-o, de când am venit aici, pe pământ dobrogean, afară, sub cerul liber, că afară o fac toți slujitorii și am făcut-o, de regulă, pe malul mării. Anul acesta am gândit că așa este bine și așa se cuvine, să o facem într-un lăcaș și lăcașul este un altar consacrat, deschis pentru toate slujbele de Înviere, pentru ceremonii ale armatei, pentru cununii, uneori, și aceasta se va petrece în Mangalia. Un loc ales cuviincios ce va fi protejat, iar acest altar va fi după aceea îngrădit și va rămâne numai locul de slujire. Acolo vor fi adunați, din stațiune, mulți creștini care au venit din diferite părți ale țării. De aceea voi fi în mijlocul oamenilor, care au venit de departe și în mijlocul locuitorilor din Mangalia”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului.