Aristoteles Workshop 2009 deschide apelul la candidaturi!

Apropo.ro / 14.05.2009, 11:53
Aristoteles Workshop 2009 deschide apelul la candidaturi!
Cea de-a patra editie Aristoteles Workshop se va desfasura in Sibiel, judetul Sibiu, intre 23 august si 23 septembrie.

Cea de-a patra editie Aristoteles Workshop, atelier de film documentar deschis tinerilor regizori, cameramani, monteuri si producatori din Europa Centrala si de Est, se va desfasura in Sibiel, judetul Sibiu, intre 23 august si 23 septembrie.

Pentru aceasta editie, Aristoteles Workshop deschide apelul la candidaturi pe web www.aworkshop.org

Atelierul Aristoteles este o structura de training specializata pe filmul documentar care ofera consultanta la cel mai inalt nivel in conceperea, regizarea si producerea de filme documentare. 

La aceasta editie vor participa personalitati de renume mondial din domeniul filmului documentar ca Jennifer Fox si Thierry Garrel, care vor impartasi studentilor AW din cunostintele si experienta lor.

Workshopul se desfasoara pe patru module, iar cei 16 participanti lucreaza in patru echipe, folosind cele mai noi tehnologii si tehnici High Definition TV.

Anul acesta o atentie speciala va fi acordata subiectelor legate de probleme stiintifice, de ecologie si de dezvoltare durabila, aplicantii fiind incurajati sa prezinte un scurt synopsis legat de aceste teme.

Rezultatul final este un film de 30 de minute, documentar, dar deschis elementelor de fictiune in orice abordare. Echipele sunt apoi ajutate de catre Aristoteles Workshop in promovarea lor ulterioara.

Dintre partenerii media ai acestui program initiat si finantat de TV ARTE FRANCE fac parte Tare.ro si Descopera.ro.

Â