Armani îi va îmbraca pe fotbaliștii echipei Angliei la Cupa Mondiala

Apropo.ro / 13.05.2006, 13:14
Armani îi va îmbraca pe fotbaliștii echipei Angliei la Cupa Mondiala
Giorgio Armani, legenda modei italiene, a fost ales sa creeze ținutele fotbaliștilor echipei naționale a Angliei din timpul Cupei Mondiale 2006, fiind pentru prima data când un designer din afara granițelor Marii Britanii îmbraca echipa engleza la un asemenea eveniment,

Giorgio Armani, legenda modei italiene, a fost ales sa creeze ținutele fotbaliștilor echipei naționale a Angliei din timpul Cupei Mondiale 2006, fiind pentru prima data când un designer din afara granițelor Marii Britanii îmbraca echipa engleza la un asemenea eveniment, informeaza mirror.com.

Designerii britanici sunt uimiți de aceasta decizie, dar nu se declara impresionați. „Ma uimește faptul ca au angajat un italian. Accept o marca celebra în moda, dar ar fi trebuit angajat un designer englez”, a declarat Simon Cundy, de la casa de moda Henry Poole and Co.

„Italienii nu apreciaza croiala londoneza, cu talie înalta. Daca vrei ca echipa Angliei sa arate tipic englezesc, trebuie sa angajezi un designer englez”, a mai spus Cundy.

În schimb, mnagerul echipei Angliei, Sven Goran Eriksson, a declarat: „În Germania, vom fi cea mai eleganta echipa. Este important ca englezii sa fie eleganți și în afara terenului de fotbal”.

Armani, care s-a ocupat și de ținutele echipei din timpul Campionatului european din 2004, a declarat ca este mândru sa îmbrace „niște eroi”. Designerul a mai declarat ca, în prezent, fotbaliștii sunt cei care dau tonul în moda. Armani le va crea sportivilor costume clasice bleumarin, ținute casual și o geanta pentru lucrurile esențiale.

Fotbaliștii vor purta camași albe cu guler larg și cravate albastru deschis, pantaloni strâmți și pantofi din piele maro. Butonii pentru camașa vor fi personalizați cu numerele lor de pe tricou. Ținutele casual sunt formate din pantaloni albaștri, camașa polo și pulover gri.

Fanii pot cumpara aceasta ținuta pentru 2.000 de lire sterline.

Mediafax