Armas: Avem nevoie de Doroftei

Apropo.ro / 26.07.2004, 09:55
Armas: Avem nevoie de Doroftei
Președintele Federației Române de Box, Iosif Armaș, a precizat, într-un comunicat, ca Leonard Doroftei va ramîne un mare campion și ca acesta este așteptat în țara, pentru ca boxul românesc are nevoie de el. "Prețuirea pe care i-o port lui Leonard

Președintele Federației Române de Box, Iosif Armaș, a precizat, într-un comunicat, ca Leonard Doroftei va ramîne un mare campion și ca acesta este așteptat în țara, pentru ca boxul românesc are nevoie de el.

„Prețuirea pe care i-o port lui Leonard Dorin Doroftei, cel mai valoros boxer profesionist român din toate timpurile, m-a facut sa fiu prezent «la meciul secolului». Am strîns din pumni în fața ringului de la Atlantic City, crezînd cu obstinație în șansa lui. O victorie în fața lui Gatti ar fi încununat cariera unui sportiv de excepție, campion mondial și european la amatori și, speram eu, dublu campion mondial la profesioniști. Începusem chiar negocieri pentru organizarea unei lupte la București în care sa-și apere titlul. N-a fost sa fie. Cu tristețe, îl asigur pe Leonard Dorin Doroftei ca sînt alaturi de el și ca, pentru mine, ca și pentru iubitorii boxului din România, el ramîne un mare campion. Îl așteptam acasa. Boxul românesc are mare nevoie de el și sîntem convinși ca poate face multe lucruri bune pentru România”, se arata în comunicatul semnat de președintele Iosif Armaș.

Leonard Doroftei a fost învins, prin KO, de canadianul Arturo Gatti, duminica dimineața, la Atlantic City, într-un meci contînd pentru centura de campion mondial la categoria superușoara, versiunea WBC.

Mediafax