Armata americană, obligată prin lege să achiziționeze numai steaguri „Made in USA”

De: Marian Andrei / 24.02.2014, 10:00
Armata americană, obligată prin lege să achiziționeze numai steaguri
Departamentul Apărării va achiziționa numai steaguri produse în Statele Unite, potrivit unui amendament la legislație aprobat de Congres.

Pentagonul este un important „consumator” de steaguri, drapelul fiind arborat în bazele militare, la bordul navelor și cu ocazia diferitelor ceremonii.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

La presiunea congresmenului democrat Mike Thompson, în a cărui circumscripție se află un fabricant de steaguri, Congresul a adoptat un amendament pentru ca steagurile achiziționate de Pentagon să fie fabricate pe pământ american, din materiale americane.

Amendamentul are aplicapibilitate imediată, Subsecretarul Apărării însărcinat cu achizițiile transmițând vineri memorandumul către diversele servicii ale Pentagonului.

Această dispoziție cu privire la steaguri se aplică doar Departamentului Apărării și nu întregului Guvern american. Ea a fost integrată în „Amendement Berry” din 1941, care impune Pentagonului, fără derogare, să se aprovizioneze în Statele Unite cu o serie de produse, inclusiv hrană și uniforme.