Armata SUA pune soldații la slăbit prin transplanturi de grăsime

Apropo.ro / 01.02.2012, 13:02
Armata SUA pune soldații la slăbit prin transplanturi de grăsime
Deși sună ilogic, Armata Statelor Unite vrea să ajute soldații grași să slăbească mai repede, injectându-le țesut adipos maro în organism.

Oamenii de știință consideră că așa-numita grăsime maro, care ajută la arderea caloriilor, ar putea să îi ajute pe oamenii obezi să scape mai repede de excesul de grăsime albă.

Țesutul adipos maro acționează ca un tampon împotriva acumulării de grasime albă. O cantitate de 50-60 de grame ar putea arde cam 300 de calorii pe zi.

Toată lumea se naște cu acest țesut adipos maro, care este înmagazinat în jurul gâtului la copiii nou-născuți, pentru a le asigura căldura necesară corpului. Odată ce copilul ajunge la maturitate, nu se mai găsesc decât cantități foarte mici din acest țesut sau chiar deloc.

Revenind la subiectul nostru, Armata SUA a decis să ajute soldații grași de la Infanterie să slăbească mai repede, făcându-le transplanturi cu grăsime maro, injectându-le aproximativ 50 de grame in organism.

Având in vedere faptul ca mulți americani se confruntă cu obezitatea, din cauza alimentelor injectate chimic, chiar și antrenamentele de armată nu mai sunt suficiente încât să revină la o greutate normală așa ca orice soluție alternativă este binevenită.