Armele celebrilor gangsteri Bonnie și Clyde, scoase la licitație

De: Gabriela Voicu / 16.07.2012, 16:00
Două pistoale folosite de celebrii spărgători de bănci Bonnie și Clyde vor fi scoase la licitație pe 30 septembrie, în New Hampshire, Anglia.

Două pistoale folosite de celebrii spărgători de bănci Bonnie și Clyde ar putea aduce fiecare încasări de 200.000 $, în cadrul unei licitații care va fi organizataă în această toamnă.

Un pistol automat de calibrul 45, care i-a aparținut lui Clyde Barrow, și un revolver de calibrul 38 pe care Bonnie Parker îl avea atașat de picior au fost ultimele arme pe care cuplul le-a deținut înainte de a fi împușcat mortal într-o ambuscadă a Poliției, în anul 1934, potrivit lui Bobby Livingston, reprezentant al casei RR Auction din New Hampshire.

Revolverul lui Bonnie

Acestea sunt printre cele mai prețioase obiecte care le-au aparținut celebrilor infractori Bonnie și Clyde, alături de alte bunuri printre care ceasul de aur al lui Clyde, o scrisoare primită din partea fratelui acestuia și o cutie pentru cosmetice a lui Bonnie, iar prețurile de vânzare pot fi chiar mai mari decât cele estimate, între 100.000 și 200.000 $.

Cuplul Bonnie și Clyde a pus la cale o serie de jafuri la diferite bănci după Marea Recesiune din anul 1929. La vremea aceea, instituțiile financiare erau denigrate, astfel că acțiunile celor doi au fost salutate de populație. Cu timpul, însă, Bonnie și Clyde au ucis cel puțin 11 polițiști, iar popularitatea lor a scăzut odată cu creșterea numărului de victime civile din timpul schimburilor de focuri.

Pistolul lui Clyde

Povestea celor doi gangsteri a devenit film în 1967, Warren Beatty și Faye Dunaway fiind distribuiți în rolurile principale, apoi a fost reluată în diverse filme, videoclipuri și cărți.

Licitația va fi organizată, anul acesta, pe 30 septembrie.