Arta stradala: Iluzii optice spectaculoase (Poze)

Apropo.ro / 20.12.2011, 14:05
Kurt Wenner, fost ilustrator al NASA, a lansat o carte in care a adunat cele mai bune desene 3D pe asfalt.

Kurt Wenner, fost ilustrator al NASA, si-a sarbatorit cei 25 de ani de cariera in arta stradala si a lansat o carte in care a adunat cele mai bune desene 3D pe asfalt.

O padure tropicala pe malul Tamisei, o sceneta cu Spiderman extinsa din cladirile din Tokyo sau o scena dintr-un film horror in statia de metrou Waterloo, acestea sunt doar cateva dintre iluziile optice realizate de artist, scrie Daily Mail.

Wenner, recunoscut la nivel international pentru desenele sale, este si inventatorul unei noi tehnici care lasa impresia ca desenul se ridica de pe asfalt. Artistul a explicat ca ii ia circa sapte zile sa termine cate o compozitie, cateodata chiar mai mult, in functie de vreme.

Vezi mai multe poze

La fel ca multi alti artisti stradali, Wenner si-a inceput cariera de desenator in Roma. „Compozitiile arata real si fidel pentru ca sunt calculate in detaliu incat sa iasa perfect din punct de vedere matematic”, a explicat artistul.

De asemenea, celebrului artist german Manfred Stader, care a realizat prima pictura 3D pe asfalt din tara noastra, a venit in Bucuresti la invitatia unui lant de magazine important din Romania, care a gasit aceasta metoda de promovare.