Artista care controlează apa cu mintea (Video)

De: Gabriela Voicu / 10.10.2013, 15:30
Artista care controlează apa cu mintea (Video)
Artista asiatică Lisa Park a experimentat cu un dispozitiv special numit NeuroSky EEG care poate transforma undele cerebrale într-un "spectacol acvatic" impresionant.

Artista asiatică Lisa Park a experimentat cu un dispozitiv special numit NeuroSky EEG care poate transforma undele cerebrale în date care ulterior pot fi manipulate în scopul cercetărilor sau, în cazul de față, pentru a crea un „spectacol acvatic” impresionant, denumit Euonia.

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău

Park a utilizat căștile EEG pentru a monitoriza undele sale cerebrale de tip delta, theta, alpha si beta, precum și mișcările ochilor, iar cu ajutorul unui software a transformat datele obținute în sunete. Sub vasele negre pe care le vedeți în clipul de mai jos sunt plasate boxe care vibrează în diferite feluri, în funcție de activitatea cerebrală a artistei.

Sistemul nu reprezintă o știință exactă, iar Park a exersat aproape o lună pentru a pune în scenă bizarul concert. Ea se gândește la persoane cu care are legături emoționale pentru a reuși să se concentreze și corelează apoi fiecare din cele cinci boxe cu câte o stare: tristețe, furie, dorință, fericire etc.

Scopul ei a fost să obțină o stare generală de tip „zen”, rezultând în tăcere totală, însă nu a reușit, dar a realizat ceva cu totul poetic.

Si alți artiști au utilizat dispozitive EEG pentru a crea muzică folosindu-și mintea, iar Alvin Lucier este unul dintre ei. În 1965, el a creat un spectacol similar, denumit Music for Solo Performer.