Artiştii din „MAMMA MIA!” pornesc în turneu în Moldova

De: Alexandra Necsoiu / 03.10.2018, 13:44
Artiştii din „MAMMA MIA!” pornesc în turneu în Moldova
În premieră la Bacău, spectacolul „MAMMA MIA!” va ajunge în Moldova, pe data de 5 noiembrie, la Teatrul de Vară „Radu Beligan”, de la ora 19:00. Spectatorii din Bacău nu trebuie să rateze musicalul care a cucerit întreaga lume, care a fost urmărit de 60 de milioane de oameni din 50 de ţări şi care a încântat până acum, în 6 spectacole, şi 21.000 de români. Celebrele personaje Donna, Sophie, Sky, Harry, Bill, Sam, Rosie, Tanya vor fi interpretate de Loredana, Ana Munteanu, Cornel Ilie, Ecaterina Ladin, Ernest Fazekas, Jazzy Jo, Adrian Nour, Sebastian Seredinschi.

Musicalul „MAMMA MIA!” a fost lansat în 1999 la Londra, în West End şi apoi în Statele Unite ale Americii, pe Broadway. Dramaturga Catherine Johnson şi producătoarea Judy Craymer au creat acest spectacol inspirându-se din cântecele compuse de Benny Anderson şi Bjorn Ulvaeus, foşti membri ai formaţiei ABBA. Titlul musicalului este hitul grupului din anul 1975, melodia „Mamma Mia”. Musicalul a întrecut producţiile originale pe Broadway, de la „The Sound of Music”, „The King and I” şi până la „Damn yankees”, cu 1.500 de reprezentaţii. A devenit al 8-lea cel mai longeviv musical de pe Broadway şi al 9-lea cel mai longeviv show din toate timpurile, cu 5.124 de reprezentaţii. În orice zi au loc cel puţin 7 show-uri „MAMMA MIA!”, în jurul lumii.

 

Datorită succesului înregistrat, povestea a fost adaptată pentru marele ecran în 2008, cu actorii Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth şi Stellan Skarsgård în rolurile principale, iar în 2018 a fost lansat şi al doilea film Mamma Mia 2.

Biletele sunt disponibile pe iabilet.ro, iar toţi cei care vor să afle mai multe detalii despre spectacolul din Bacău, de pe 5 noiembrie, dar şi despre cel din Iaşi, pe 7 noiembrie pot intra pe mammamiathemusical.ro.