Artiștii plastici pictează grădina Complexului Muzeal din Bistrița

Apropo.ro / 03.08.2007, 11:13
Artiștii plastici pictează grădina Complexului Muzeal din Bistrița
Un număr de 16 artiști plastici din întreaga țară participă zilele acestea la cea de-a șaptea ediție a Simpozionului Național de Pictură "Muntele-Orașul-Marea", organizat la Bistrița de Fundația Culturală "Societatea de

Un număr de 16 artiști plastici din întreaga țară participă zilele acestea la cea de-a șaptea ediție a Simpozionului Național de Pictură „Muntele-Orașul-Marea”, organizat la Bistrița de Fundația Culturală „Societatea de Concerte”. Tema din acest an este „Orașul și grădina”. Artiștii vor lucra, timp de două săptămâni, în curtea Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud.

Lucrările lor vor fi supervizate de artistul plastic Teodor Moraru, profesor la Universitatea Națională de Artă din București, care i-a ales, de altfel, pe tinerii artiști participanți la simpozion.

Lucrările realizate în cadrul simpozionului vor putea fi admirate într-o expoziție la Galeriile Uniunii Artiștilor Plastici.

Prima ediție a simpozionului „Muntele” a avut loc în anul 2001 și la ea au participat 25 de artiști plastici. Ediția a doua a reunit peste 20 de artiști care au lucrat în 6 serii, în timp ce ediția 2003 a fost structurată în două serii: una s-a numit „Orașul” și a avut loc la Bistrița, iar cealaltă a purtat denumirea „Marea” și s-a desfășurat la Eforie Nord.

Simpozionul a fost organizat în fiecare an de atunci. În 2006, tabăra de pictură „Muntele” a avut loc în zona de agrement Colibița din Munții Călimani. La ea au participat 15 artiști plastici din țară și 3 din Franța. Aceștia au respectat tematica aleasă de organizator și au lucrat tot sub supravegherea maestrului Teodor Moraru.

Mediafax

Tags: