Artistii români modernizează un spital pentru bolnavii de cancer! Donează și tu!

De: Dragos Tanase / 25.03.2015, 16:00
Mai mulți artiști, creatori de modă, designeri și jurnaliști, împreună cu Asociația „Spitale Curate", au demarat un proiect artistic cu caracter umanitar, fără precedent în România. La "Gala Păpușilor", pe 2 aprilie, la ora 19:00, la Palatul Noblesse, se vor strânge fonduri pentru susținerea lucrărilor de modernizare a Secției de Hematologie de la Spitalul Universitar București.

Spectacolul „Gala Păpușilor” va cuprinde, printre alte momente artistice, o inedită prezentare de modă, cu păpuși umane, un moment special, fără precedent în România, menit să sublinieze faptul că cei aflați în suferință au nevoie de ajutorul nostru.
 
Cu ocazia „Galei Păpușilor”, artiștii plastici Mona Maria Damian (pictor), Anca Tomoroga (fotograf), Eli Roman (designer de obiect) Cristi Martin (pictura pe textile), Cora Giodic-Postelnicu (design de obiect), Irina Toma (designer Duran Art) Bogdan Duran (design de mobilier) Cosmin Gogu (design obiect si fotografie) si George Grosescu (fotografie si design de bijuterie) isi vor prezenta creațiile pe care le vor oferi în sprijinul cauzei umanitare.
 
„Împreună cu sponsorii, partenerii media și susținerea personalităților din lumea artistică, economică și politică, vrem să organizăm un eveniment artistic de ținută, un experiment socio-artistic pe care dorim să îl permanentizăm drept o gală mondenă în care bunul-gust, arta și scopul umanitar se unesc într-un demers cu adevărat special, pe măsura cauzei nobile care ne animă”, a declarat designerul Irina Toma, inițiatorul Galei Păpușilor.
 
Pentru amatorii de artă, „Gala Păpușilor” va fi un prilej să achiziționeze o serie de lucrări valoroase, realizate de unii dintre cei mai apreciați artiști plastici contemporani.


 
Găzduit de saloanele somptuoase ale Palatului Noblesse, evenimentul va fi un spectacol artistic multimedia transmis de Realitatea TV si prezentat de designerul  Irina Toma si de realizatoarea TV Eli Roman.
 
„În momentul de față, în conturile asociației există 50% din suma necesara proiectului, lucrarile fiind deja demarate de la inceputul anului.  Ne propunem ca în 2015 să continuăm strangerea de fonduri pentru a ajunge la suma totală de 200.000 de euro necesară pentru reabilitarea întregii secții. Ulterior, vrem să continuăm cu dotarea secției de hematologie pentru a crea primul centru de excelență în tratarea bolilor de sânge”, a declarat Alexandra Raureanu, presedintele asociatiei.
 
Accesul la „Gala Păpușilor” se va face pe baza invitației – bilet de intrare (250 lei), fondurile strânse urmând să fie alocate campaniei de susținere a proiectului umanitar.
 
La Clinica de Hematologie de la Spitalul Universitar din București sunt tratați, anual, peste 9600 de pacienți. Potrivit statisticilor medicale, numărul bolnavilor de cancer crește în România cu o rată de 4000 de pacienți pe an, astfel încât țara noastră a ajuns pe locul 10 în Europa în ceea ce privește bolnavii de cancer.
 
Reabilitarea Secției de Hematologie își propune alinierea acesteia la standardele europene și, totodată, demararea procesului corespunzător pentru modernizarea sistemului, prin realizarea bazei de tratament. Astfel se va crea contextul necesar pentru eficientizarea terapiei la care sunt supuși bolnavii de cancer.
 
Obiectivele proiectului vizează dezinfectarea Secției de Hematologie, reamenajarea și dotarea celor 8 saloane (schimbarea pardoselilor, ușilor, sistemului de iluminare, ventilație, dotarea cu 25 de paturi și noptiere, 25 de televizoare LCD, 8 mini combine frigorifice etc.)
 
„Modernizarea Clinicii de Hematologie de la Spitalul Universitar va duce la scăderea numărului pacienților care dezvoltă infecții, va crește eficacitatea tratamentului cu citostatice și va îmbunătăți starea generală a pacienților și a condițiilor din spital”, a declarat dr. Horia Bumbea, de la Spitalul Universitar.
 
„Importanța acestui demers este fundamentală deoarece protocoalele chimioterapiei cer condiții speciale de igienă, iar pacienții au nevoie să fie feriți de alți factori patogeni”, a mai spus acesta.
 
Dress code: Cocktail

În cazul în care doriți să participați la eveniment și/sau să faceți o donație, vă rugăm să luați legătura cu inițiatorul Galei Păpușilor, designerul Irina Toma (0724 190 927, [email protected])

Donatiile se fac în contul:
IBAN cont RON: RO46RZBR0000060016949927
Raiffeisen Bank
Beneficiar: Asociația Donează Speranța