Așa arată piramida alimentelor în viziunea unui copil

Apropo.ro / 03.02.2013, 12:00
USDA (United States Department of Agriculture) a angajat un băiat în vârstă de 11 ani pentru a revizui piramida alimentelor. Iat[ ce a ieșit...

Piramida alimentelor te învață cum să mănânci sănătos, să ai un echilibru alimentar și să oferi organismului tău substanșele de care are nevoie.

Iată cum își imaginează un băiat că ar trebui să arate piramida alimentelor. Acesta a făcut schema prin 1997, și a fost lansată pe internet în mod accidental.

piramida 1997

Carbohidrați: 6-11 porții

Pizza: 3-4 porții

Lichide: 2-4 porții

Ursuleți de gumă : 2-3 porții

Lactate: 2-3 porții

Zmeura albastră: 1-2 porții.

Așa arată piramida alimentelor în varianta reală:

1. Dulciurile – Grăsimile, dulciurile, untul, carnea grasă, biscuiții, prăjiturile, zahărul. Toate acestea se afla în vârful piramidei pentru că trebuie să fie consumate foarte rar.

2. Carnea – Carnea de pui, peștele, carnea roșie trebuie consumate moderat, pentru o dietă echilibrată.

3. Lactatele – Laptele și produsele din lapte (brânză, iaurt) sunt importante pentru sănătatea noastră și este bine să le consumăm în mod regulat.

piramida alimente

4. FructeleFructele proaspete au toate vitaminele de care avem nevoie, așa că este indicat să le consumăm de câte ori avem ocazia. Trebuie însă să ne ferim de cele în conserve, pentru că acelea conțin zahăr, iar zahărul, în cantități mari, ne poate afecta sănătatea.

5. Legumele – Legumele nu ar trebui să lipsească din dieta noastră zilnică!

6. Cerealele – Pâinea, cerealele integrale, orezul, cartofii – sunt de nelipsit din alimentația noastră zilnică.