Asa arata un autobuz de lux de 10 milioane de dolari (Video)

Apropo.ro / 10.10.2011, 17:00
Asa arata un autobuz de lux de 10 milioane de dolari (Video)
Super-autobuzul ce apartine unui seic arab seamana mai degraba cu un Lamborghini ceva mai lung decat cu un autobuz normal. Seicul a platit pentru masina suma de 10 milioane de dolari.

Super-autobuzul seamana mai degraba cu un Lamborghini ceva mai lung, decat cu un autobuz normal, si poate atinge viteze impresionante: 250 km/h.

masina

Super-masina de lux are o capacitate de 23 de persoane

Primul suberbus din lume a fost prezentat in Olanda, la Universitatea de Tehnologie Delft, sub privirea atenta a profesorului Wobbo Ockels, care in anul 1985 a devenit primul astonaut olandez ce a calatorit in spatiu.

El s-a gandit ca trenurile de azi circula prea incet si au dezavantaje de calatorie intre statii, iar din acest motiv a realizat un super-vehicul ce poate transporta pana la 23 de persoane, ce poate circula cu viteza, si este eco-friendly in acelasi timp.

Wobbo si echipa sa au lucrat timp de 3 ani la super-autobuzul minune, iar rezultatele sunt mai mult decat impresionante.

Masina are o lungime de 15 metri, o latime de 2,5 metri si o inaltime de 1,65 metri. Este realizata din materiale precum fibra de carbon, aluminiu, policarbonat si fibra de sticla.

Functioneaza pe sistem electric, iar bateriile sunt incarcate solar. Interiorul cu design futurist al automobilului ofera clientilor acelasi lux pe care o limuzina sau un avion privat il ofera.

Dupa cum ne-am fi asteptat, pretul este unul pe masura calitatii. Seicul arab ce a comandat autovehicului a platit 10 milioane de dolari pentru acesta. El va calatori cu noua sa masina intre Abu Dhabi si Dubai. Datorita capacitatilor masinii, distanta de aproximativ 121 km va putea fi parcursa in mai putin de jumatate de ora.