Asasinul din Bangkok

De: Mioara Tronaru / 15.09.2008, 00:00
Asasinul din Bangkok
Joe e asasin profesionist. Ultimele lui contracte, patru la număr, îl conduc la Bangkok. Pentru a se descurca mai uşor, îl angajează pe Kong, un băieţel adunat de pe străzi, ca interpret.

Băiatul sau oraşul ori vînzătoarea surdo-mută de care se îndrăgosteşte sau toate acestea la un loc îl fac să înceapă să-şi pună întrebări cu privire la ”profesia” lui. Fraţii Danny şi Oxide Pang fac cu ”Bangkok Dangerous” un remake al propriului lor film, ”Bangkok Dangerous”, lansat în 2003.

Nicolas Cage este un fan al primei versiuni a peliculei: ”Mi-au plăcut mai ales stilul vizual şi ritmul foarte original. Cînd am citit noul scenariu, am fost cucerit de relaţia dintre personajul meu şi cel al băiatului. O relaţie maestru-învăţăcel care se transformă în prietenie. Mi s-a părut întotdeauna fascinant să vezi oameni de culturi diferite cooperînd, coexistînd şi sfîrşind prin a se înţelege”.

Pentru scenaristul Jason Richman şi producătorii americani William Sherak şi Jason Shuman, alegerea lui Nicolas Cage era evidentă: ”Ne-am gîndit la Nicolas Cage încă din momentul în care lucram la scenariu. Cum personajul nu are prea multe replici, aveam nevoie de un actor capabil să-şi exprime emoţiile numai prin forţa sa interioară, prin simpla lui prezenţă, iar Nic ştie să facă asta mai bine decît oricine”.

PREMIERA: 19 septembrie
TO: Bangkok Dangerous. Producţie SUA, 2008.
R: Danny Pang, Oxide Pang Chun.
Cu: Nicolas Cage, Charlie Young, Chakrit Yamnarm, Dom Hetrakul.
Distribuit de MediaPro Distribution.
Avanpremiera: joi, 18.09, la Hollywood Multiplex, ora 21.15