Asasinul studentei japoneze, acoperit de un polițist

De: Mia Nicolescu / 10.11.2012, 12:10
Asasinul studentei japoneze, acoperit de un polițist
Nicolae Vlad, asasinul studentei japoneze, a fost trimis ieri în judecată. În fața magistraților va ajunge și un ofițer de poliție din Ilfov, care, potrivit procurorilor, ar fi mușamalizat un dosar în care principalul suspect era Vlad.

Procurorii au finalizat cercetările în cazul studentei japoneze ucise în pădurea Băneasa și au decis trimiterea în judecată a lui Nicolae Vlad (26 de ani), cel care, în august, a violat-o și omorât-o pe tânăra Yurika Masuno (20 de ani), dar și a unui ofițer de poliție, Gică Ștefănache, care l-ar fi acoperit pe Vlad în acțiunile sale. 

Ofițerul de poliție Gică Ștefănache este acuzat că l-a acoperit pe Vlad încă din 2010, când bătrâna violată de acesta a depus plângere la poliție, iar dosarul i-a fost repartizat lui Ștefănache. Polițistul ar fi trebuit să facă o serie de cercetări, însă a întocmit doar un proces-verbal în care s-a consemnat că victima ar fi declarat că nu a fost violată și că își retrage plângerea. Procesul-verbal era însă un fals, polițistul fiind cel care semnase atât în locul martorului, cât și în locul persoanei audiate.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Ștefănache a fost și cel care, la vremea respectivă, a redactat un referat în care a propus neînceperea urmăririi penale față de Nicolae Vlad. 

Lui Nicolae Vlad i se aduc multe acuzații: omor calificat și deosebit de grav, tâlhărie, viol, violare de domiciliu, lipsire de libertate în mod ilegal, tulburarea ordinii și a liniștii publice, loviri și alte violențe și distrugere. În total, 23 de fapte pentru care trebuie să răspundă în fața legii.