Asesoft este noua campioana a Romaniei

Apropo.ro / 23.05.2005, 11:05
Asesoft este noua campioana a Romaniei
Echipa Asesoft Ploiești a câștigat campionatul național de baschet masculin, dupa ce a învins, duminica, în deplasare, cu scorul de 86-73 (41-40), formația Dinamo-Erbașu București, în meciul patru al finalei play-off-ului. Cei mai buni marcatori ai echipei Dinamo

Echipa Asesoft Ploiești a câștigat campionatul național de baschet masculin, dupa ce a învins, duminica, în deplasare, cu scorul de 86-73 (41-40), formația Dinamo-Erbașu București, în meciul patru al finalei play-off-ului.

Cei mai buni marcatori ai echipei Dinamo au fost Marjanovici (17 puncte) și Virgil Stanescu (15), în timp ce pentru Asesoft cele mai multe puncte au fost înscrise de Daniel Burlacu (25) și Paul Helcioiu (19).

În urma acestui rezultat, scorul general al finalei, dupa patru meciuri, a fost de 3-1 în favoarea formației ploieștene.

În primele minute ale partidei, arbitrii au oprit meciul din cauza ca din tribune se auzeau fluiere care îi derutau pe jucatori.

În pauza dintre primul și al doilea sfert al întâlnirii, comandantul CS Dinamo, Marcel Popescu, a aplaudat ironic brigada de arbitri, iar la pauza mare a protestat vehement la masa observatorului. „Va bateți joc de echipa asta, așa s-a întâmplat și ieri, așa faceți și azi. O sa vedeți ce se alege de federația asta. Numai pe Asesoft îi vreți”, le-a reproșat Popescu oficialilor, dupa care s-a așezat în genunchi și s-a închinat.

La finalul partidei, vicepreședintele Clubului Sportiv Dinamo, Eugen Colița, nu l-a lasat pe jucatorul echipei Asesoft, Paul Helcioiu, sa taie plasa de la coș, gest folosit în baschet de echipa câștigatoare a unui trofeu. În acel moment a avut loc o scurta altercație între baschetbalistul ploieștean Daniel Burlacu și oficialul dinamovist. „Nu știu sa piarda și asta s-a vazut înca o data astazi. Plasele pe care le luam de obicei pentru a ne aminti de victorie nu le-am putut lua astazi”, a spus Helcioiu.

Incidente au avut loc dupa meci și între suporterii echipei Dinamo și jandarmi, conflictul fiind însa aplanat de vicepreședintele secției de baschet a CS Dinamo, Mircea Covaci.

La finalul meciului, unul dintre oficialii clubului Dinamo i-a strigat unui arbitru „Marș afara din Dinamo, javra ordinara”, dupa care l-a scuipat.

Patronul echipei Asesoft, Sebastian Ghița, a menționat ca ploieștenii vor sarbatori victoria la ajungerea acasa. „Când ajungem acasa la Ploiești vom declanașa fiesta, însa de mâine trebuie sa ne apucam de munca, pentru ca ne așteapta Cupa. E foarte dulce gustul victoriei”, a spus Ghița.

În timpul festivitații de premiere Marcel Popescu le-a strigat conducatorilor de la Asesoft „Rușine sa va fie”, oficialul dinamovist criticând vehement prestația brigazii de arbitri. „Rușine, mare rușine. Astazi am fost furați iar Asesoft nu merita sa câștige. I-au ajutat însa arbitrii. Cum ne apropiam, eram imediat dezavantajați. Trebuia sa se joace meciul cinci, dar nu au vrut arbitrii. Eram foarte aproape de a retrage echipa de pe teren, însa spectatorii nu meritau acest lucru și nici jucatorii de la Asesoft, pentru ca din teren nu știu cât se poate vedea. Vom analiza caseta meciului la rece și vom cere suspendarea arbitrilor în Biroul Federal”, a precizat Popescu.

Referitor la faptul ca jucatorilor ploieșteni nu li s-a permis sa taie plasa de la coș pentru a o lua drept amintire dupa victoria din campionat, Marcel Popescu a declarat: „Nu eu am fost inițiatorul acțiunii, dar trebuie sa taie plasa de la ei de acolo, pentru ca ultimul meci trebuia sa se joace la Ploiești”.

Surse din cadrul CS Dinamo susțin ca antrenorul echipei de baschet, Vladimir Jokanovici, va fi cel mai probabil demis, dupa ce echipa bucureșteana a ratat câștigarea titlului. Aceleași surse au afirmat ca jucatorului Virgil Stanescu i se va propune înjumatațirea contractului, în caz contrar urmând sa se renunțe la serviciile sale, deoarece oficialii CS Dinamo considera ca veniturile sale, aproximativ 10.000 de dolari pe luna, sunt prea mari în raport cu randamentul dat pe teren.

Mediafax