„Asfaltatorii prezidentiali” pregatesc un nou tun

Apropo.ro / 20.02.2008, 10:33
„Asfaltatorii prezidentiali
La CNADNR intrarea in anul electoral urmeaza sa fie sarbatorita printr-un tun de proportii inimaginabile: celebrele contracte de mentenanta.

La Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), intrarea in anul electoral urmeaza sa fie sarbatorita printr-un tun de proportii inimaginabile: celebrele contracte de mentenanta, care includ atat deszapezirea cat si intretinerea pe timp de vara, vor fi semnate, in premiera absoluta, pentru patru ani! Practic, prin aceasta manevra, firmele “asfaltatorilor prezidentiali” isi asigura castiguri colosale in intervalul 2008-2011, indiferent de rezultatul alegerilor si de partidul care va controla Ministerul Transporturilor in viitoarea legislatura.

Daca luam in calcul faptul ca doar pentru deszapezirea din iarna 2007-2008 se alocasera initial circa 650 de milioane de lei si ca in contractele de mentenanta multianuala intra si intretinerea drumurilor pe timp de vara (care dubleaza “nota de plata”), reiese clar ca, pentru intervalul 2008-2011, costul total suportat de CNADNR va depasi 6,5 miliarde de lei.

Citeste mai mult in Gandul