Asia Express: fraţii Moroşanu au fost eliminaţi

De: Cristiana Trifu / 28.02.2018, 15:17
Asia Express: fraţii Moroşanu au fost eliminaţi
Echipele care au acceptat provocarea ,,Asia Express” au parcurs deja jumătate din Drumul Dragonului, maratonul de 5000 de kilometri pe teritoriul asiatic. Până în acest moment, au cunoscut culturile a două ţări- Vietnam şi Laos, au descoperit peisaje incredibile, au dormit în casele unor localnici total necunoscuţi şi s-au lovit de situaţii limită. După o cursă dură, la finalul etapei de aseară, fraţii Moroşanu au părăsit concursul, nu înainte de a fi aplaudaţi şi felicitaţi de celălalte echipe pentru parcursul lor: ,,Acest show a fost o experienţă foarte faină. Ne-a dus în toate stările posibile şi imposibile, de la supărare, la agonie, fericire, dar şi la foarte mult stres.”

Ediţia de marţi seara a fost presărată cu multe momente unice: dacă Andrei Ştefănescu a fost surprins de ziua sa de naştere cu o cutie de ton, un cadou preţios ţinând cont de faptul că vedetele sunt nevoite să se descurce cu 1 Euro pe zi, Ana şi Raluk au dat dovadă de omenie şi au donat din puţinul pe care îl aveau unui bărbat cu probleme de sănătate. Dorian Popa a mâncat creier de veveriţă fără să ştie ce preparat are în farfurie, iar Daniela Crudu a făcut show pe bancheta din spate a unei maşini: ”I-am dansat, i-am cantat. Mi-am dat toată silinţa.”. Autostopul, marea problemă a celor din cursă, a fost şi de data aceasta un impediment în a ajunge cât mai repede la punctul de control. Câteva echipe au reuşit să îi convingă pe localnici că sunt într-o cursă contracronometru extrem de importantă şi le-au insuflat spiritul de competiţie pentru a-i face să apese mai tare pe pedala de acceleraţie.

Prima misiune din ediţia de aseară a fost un test al curajului şi rapidităţii. Fiecare echipă a fost nevoită să prindă câte cinci ţipari dintr-o apă mâloasă, ca mai apoi să îi predea unui localnic, care îi aştepta în alt punct de pe hartă. Odată ajunşi acolo, au asamblat o bicicletă pe care au folosit-o pentru a ajunge spre locul de întâlnire, dar drumul nu a fost unul lin, lipsit de întâmplări. Lora s-a accidentat şi a fost la un pas de a renunţa la competiţie din cauza problemei la genunchi, mama lui Dorian a fost nevoită să se urce pentru prima oară pe o bicicletă după douăzeci şi cinci de ani, iar Vica Blochina a trebuit să găsească o soluţie rapidă, neştiind să meargă pe ea. Proba de amuletă s-a dat între cele două echipe care au ajuns primele la punctul de control, acolo unde îi aştepta Gina Pistol. ,,Tăticii” şi echipa ,,Popa Hopa”, aşa cum îşi spun Andrei Ştefănescu şi Liviu Vârciu şi Dorian Popa şi mama sa, s-au calificat într-un test cu o miză importantă: 1000 de Euro şi un avantaj în următoarea etapă.

Jocul tradiţional Kataw a fost provocarea vedetelor, ce au fost nevoite să îşi formeze o echipă de patru jucători şi să joace cu o minge de ratan un meci acrobatic şi solicitant, ce combinã tehnica fotbalului cu a voleiului. Lupta s-a dat între Andrei şi Dorian, iar câştigul adjudecat de familia Popa, care a câştigat proba amuletei pentru prima oară în acest concurs. Aflaţi lângă fluviul Mekong, echipele au fost nevoite să îndeplinească o ultimă sarcină înainte de a ajunge la finalul etapei: să convingă localnicii din Laos să servească o bere alături de ei. În mod evident, proba a devenit mai complicată din cauza faptului că vedetele nu aveau voie să atingă sticlele şi mai mult decât atât, erau nevoite să înveţe, dar să îi şi înveţe pe localnici ce cuvinte folosesc românii atunci când închină un pahar.

Finalul cursei a fost unul extrem de emoţionant, pentru că o altă echipă a părăsit cursa inedită ,,Asia Express”. Lora şi Ionuţ Ghenu, primii ajunşi, i-au propus spre eliminare pe fraţii Moroşanu, care au şi ieşit din competiţie din cauza faptului că dragonul din cutia neagră a fost de data aceasta roşu. Raluk şi Ana au trecut şi ele prin emoţii mari, fiind penultima echipă ajunsă la punctul de control, pasibilă de eliminare: ,,Îmi pare rau că s-a întâmplat să ajungem aici cu ei. A fost o zi foarte grea şi s-a încheiat greu, dar ne bucurăm că mergem mai departe. Sper că o să ne revenim curând.”, au mărturisit fetele cu ochii în lacrimi. Cel mai dur reality show-,,Asia Express” continuă şi săptămâna viitoare cu cele cinci echipe rămase în cursă, iar strategiile fiecăreia şi spiritul de competiţie vor fi dezvăluite în cele mai inedite situaţii, luni şi marţi, de la ora 20:00, pe Antena 1.