Asia Express: Lora şi Ionuţ Ghenu au părăsit competiţia, doar trei echipe vor ajunge în Thailanda

De: Cristiana Trifu / 21.03.2018, 12:46
Asia Express: Lora şi Ionuţ Ghenu au părăsit competiţia, doar trei echipe vor ajunge în Thailanda
Ediţia de aseară a celui mai dur reality show, ,,Asia Express” , a fost un test sub presiune, pentru că jocul a început cu un amănunt decisiv. Înainte de plecarea în cursă, Gina Pistol a dezvăluit Dragonul din cutie, iar culoarea roşie a acestuia a stabilit şi verdictul serii: doar trei echipe urmau să obţină paşaportul de trecere către ultima ţară din maratonul de 5000 de kilometri- Thailanda.

După o luptă crâncenă, în care concurenţii s-au ambiţionat mai mult ca niciodată să evite ultimele locuri ale clasamentului, Lora şi Ionuţ Ghenu au părăsit competiţia: ,,Plec cu zâmbetul pe buze şi mă bucur că am avut ocazia să fac parte din acest show. Mai mult, mă bucur că am venit aici cu Ionuţ.”

Prima misiune a serii a fost un test minuţios de forţă şi dexteritate, căci vedetele au fost nevoite să sculpteze emblema ,,Asia Express”  în piatră. Deşi toate echipele au dus proba la bun sfârşit, niciuna dintre ele nu a obţinut uşor indiciul următor, pentru că localnicii şi-au dorit să vadă sculpturi cât mai bine finisate. Proba Amuletei s-a dat în mijlocul celui mai mare complex religios, emblematicul Angkor Wat, un adevărat oraş cu un design spiralat şi extrem de complicat. Doar primele trei echipe care au ajuns la punctul de control s-au calificat la recompensă, după ce au desluşit locul în care erau nevoiţi să ajungă, deoarece indiciul era inscripţionat pe o bancnotă. Ana Baniciu şi Raluka, Liviu Vârciu şi Andrei Ştefănescu, dar şi Lora alături de Ionuţ Ghenu au fost concurenţii care s-au luptat pentru 1500 de Euro. Misiunea a fost extrem de dificilă, căci vedetele au fost nevoite să reconstruiască un puzzle 3D contracronometru: ,,Am avut de refăcut nişte statui care există în acest templu şi a fost complicat. Era un fel de puzzle combinat cu tetris. Mai mult decât atât, feţele statuilor erau asemănătoare.”, au afirmat concurenţii. Finalul probei a stabilit un record dublu: nu doar că Ana şi Raluka au reuşit să câştige prima lor amuletă, dar au şi îndeplinit proba mai repede ca orice altă echipă ce a participat în acest format internaţional.

Aventura ,,Asia Express” a luat mai apoi forma unui labrirint, căci având la dispoziţie doar o imagine ce indica locul în care s-a filmat cunoscuta peliculă Tom Raider, concurenţii au trebuit să desluşească unde trebuie să ajungă pentru următorul test. Indicii ce au stârnit confuzie, nervi întinşi la maximum şi presiunea imensă a Dragonului Roşu, de toate acestea au avut parte cele patru echipe în ultima etapă din Cambodgia. Pe aleile nenumărate ale emblematicului Angkor Wat, au fost nevoiţi să caute semnele care i-au condus către următoarea misiune, însă traseul diferit al fiecăruia i-a bulversat. Comunicând excelent, Andrei şi Liviu au reuşit să găsească indiciul cel mai repede, dar pentru Lora şi Ionuţ Ghenu nu a fost uşor, căci s-au pierdut pentru câteva zeci de minute printre ruinele acestui templu. Chiar înainte de a ajunge la punctul de control, concurenţii au mai avut de îndeplinit o misiune. Cu ajutorul unor steaguri, vedetele au fost nevoite să identifice turiştii anumitor ţări, ca mai apoi să obţină trei semnături din partea lor. Însă misiunea s-a complicat în momentul în care proba cerea ca fiecare turist să deţină o dovadă a cetăţeniei, sub formă de paşaport, sau act de identitate, aşa că echipelor nu le-a fost deloc uşor.

În cele din urmă, Liviu şi Andrei au ajuns primii la locul final de întâlnire şi au avut în mâini locul în joc al altor două echipe. Pentru că au ajuns pe ultimele locuri, Lora şi Ionuţ Ghenu, dar şi Vica Blochina şi Daniela Crudu s-au aflat în pericol de eliminare. Decizia băieţilor nu a fost deloc uşoară şi după minute bune în care au ezitat să dea verdictul, au ales să îi scoată pe ,,Amorezi” din joc: ,,Sunt sportiv şi sper că prietenia noastră şi tot ceea ce am făcut noi aici nu stă într-o amuletă, sau într-o plecare acasă. Dar decizia mea şi a lui Liviu este ca în acest moment să plece Lora şi Ionuţ”, a motivat Andrei Ştefănescu. Cei doi au primit vestea cu tristeţe, dar au părăsit competiţia în aplauze, mândri de faptul că echipa lor a fost cea care a dobândit cele mai multe amulete în tot acest parcurs.

Raluka şi Ana Baniciu, Liviu Vârciu şi Andrei Ştefănescu, alături de Vica Blochina şi Daniela Crudu sunt cele trei echipe care vor ajunge în Thailanda. De săptămâna viitoare, telespectatorii Antena 1 vor urmări cu sufletul la gură parcursul concurenţilor, pentru că misiunile din ultima ţară sunt cele decisive. Cine va rezista acestui test, cine va ajunge mai aproape de finală, dar şi ce vedete vor ceda presiunii acestui test contracronometru, cei din faţa micilor ecrane vor vedea luni şi marţi, de la ora 20:00, doar la ,,Asia Express”.