Asia Express: Vedetele au făcut autostopul şi au mâncat pe jos

De: Cristiana Trifu / 13.02.2018, 12:11
Asia Express: Vedetele au făcut autostopul şi au mâncat pe jos
Luni seară s-a dat startul celei mai inedite aventuri pentru cele 7 cupluri de vedete care au acceptat provocarea ,,Asia Express”. Prima oprire, Vietnamul, a fost o lecţie pentru concurenţi, care au fost nevoiţi să se descurce cu un singur euro pe zi mult mai rapid decât se aşteptau. Startul cursei i-a luat prin surprindere pe toţi, iar adrenalina şi spiritul de competiţie au fost coordonatele care au declanşat lupta pentru supravieţuire pe un teritoriu complet nou. Astfel, celebrităţile au încercat să caute transport, cazare, să depăşească bariele de limbaj, să îndeplinească cu brio probele din prima etapă, ţinând cont şi de faptul că se află într-un concurs contracronometru.

,,Fie că sunteţi pregătiţi, sau nu…începe Asia Express”, au fost cuvintele Ginei care i-au surprins pe fiecare dintre cei 14, care veniseră îmbrăcaţi la patru ace pentru un eveniment special organizat de ambasadorul României, în cinstea sosirii lor. Percheziţionaţi de poliţia vietnameză, cu bunurile confiscate, concurenţii au primit un card cu adresa hotelului, unde au fost nevoiţi să ajungă cât mai repede. S-au lovit de primul impas, deoarece transportul nu era asigurat, de aceea fiecare echipă s-a străduit să îşi creeze un avantaj în faţa celorlalţi. Raluk s-a descălţat de tocuri şi a alergat pe piatră cubică, iar Dorian Popa a pus la bătaie cerceii de aur ai mamei sale pentru un taxi până la hotel. Toţi au apelat, pentru prima oară, la bunăvoinţa localnicilor, iar după multe refuzuri şi momente de dezorientare au ajuns în cameră, unde au avut foarte puţin timp la dispoziţie să îşi pregătească bagajele Asia Express, deoarece cursa abia începuse.

Au renunţaţ la bani, la telefoane şi la multe alte lucruri care le-ar fi fost utile şi au pornit către primul punct de întâlnire: Halong Bay, acolo unde primele trei echipe ajunse s-au calificat pentru o probă a amuletei. Miza era una importantă: 500 de Euro, care pot fi folosiţi după competiţie, dar şi un avantaj extrem de important pentru următoarea etapă, un dictionar.  Lora şi Ionuţ Ghenu au sosit primii în port, fiind urmaţi de echipa Vicăi şi a Danielei Crudu şi de Andrei Ştefănescu şi Liviu Vârciu. Cele trei cupluri de vedete s-au întrecut într-o probă a dexterităţii şi a rapidităţii ca nişte adevăraţi pescari localnici şi au vâslit către barca ce avea steagul Asia Express, unde au găsit plase cu peşte, pe care au fost nevoiţi mai apoi să îl vândă în piaţă. Proba a scos la iveală primele strategii, iar concurenţii au scăzut, sau au crescut preţurile pentru a avea clienţi şi a obţine cât mai mulţi bani. După ce s-au târguit cu localnicii în două limbi diferite, Lora şi Ionuţ, Liviu şi Andrei, au fost echipele care au strâns aceeaşi sumă, de aceea au câştigat ambele amuleta, însă ,,amorezii” au fost primii care au plecat către următorul punct de întâlnire, deoarece au ajuns la mal mai rapid.

Concurenţii au primit următorul indiciul şi au pornit, pe rând, către oraşul Hai Phong. În drumul spre al doilea punct de întâlnire, chiar înainte de lăsarea serii, Gina a oprit cursa şi le-a pus pe vedete faţă în faţă cu al doilea test al iscusinţei: să îşi găsească cazare şi mâncare. Vica Blochina şi Daniela Crudu au fost norocoasele câştigătoare a unei camere VIP, chiar la un hotel, Ana Baniciu şi Raluk au înnoptat în casa unei famiii vietnameze, iar Dorian Popa şi mama sa s-au bucurat de o cină chiar la restaurant. Au mâncat pe jos, au învăţat să folosească beţele în schimbul tacâmurilor şi cu bunăvoinţa vietnamezilor, toate cele 7 echipe au reuşit să supravieţuiască primei nopţi în Asia.

A doua zi, cursa a început dis-de-dimineaţă, iar vedetele s-au lovit de alte mici provocări în drumul lor către opera din Hai Phong: au fost nevoite să facă rost de câte două pălării conice de la localnicii din Vietnam şi să îi cumpere Ginei un cadou în valoare de 2 Euro. În lupta contracronometru, Daniela Crudu şi Vica Blochina, Dorian Popa şi Luminiţa au fost cele două echipe care au ajuns ultimele la destinaţie şi s-au aflat în pericol de eliminare. Ana Baniciu şi Raluk au avut o misiune grea, căci ajunse primele, au fost nevoite să se sfătuiască pentru a stabili ce echipă ar dori să păstreze în competiţie. Deşi Dorian Popa a fost favorit, pentru că dragonul, elementul cheie al jocului ce stabileşte dacă etapa este eliminatorie sau nu, a fost verde, nimeni nu a părăsit jocul din prima etapă.

Cu şapte echipe rămase în cursă, următoarea etapă promite şi mai multe întâmplări neprevăzute, care îi vor face pe cei din faţa micilor ecrane să fie martorii unei experienţe inedite pe teritoriul asiatic. Explozie de adrenalină, emoţii mari, limite depăşite şi situaţii imprevizibile, toate fac parte din aventura de neuitat ,,Asia Express , de care telespectatorii Antena 1 se pot bucura şi în seara aceasta, de la ora 20:00, în cea de-a doua ediţie incendiară a celui mai dur reality- show.