Asperatus, norii bizari care ameninta Pamantul (Poze)

Apropo.ro / 12.06.2009, 16:24
In ultimul timp, cerul este invadat de nori cu forme ciudate, care creeaza privelisti asemanatoare celor din filmele SF.

Norii care s-au abatut asupra lumii in ultimul timp creeaza panorame fascinante si terifiante in acelasi timp.

Norii surprinsi in imaginile de mai jos par sa fi transformat cerul intr-un imens ocean involburat, care ameninta sa se reverse din clipa in clipa peste pamanteni.

Cu toate acestea, norii bizari dezvaluie o paleta coloristica splendida si forme complexe, care par pictate de cei mai talentati artisti.

Norii si-au facut aparitia asupra Noii Zeelande si a Marii Britanii. Expertii considera ca acestia nu pot fi clasificati drept fenomene meteorologice cunoscute, avand propria categorie, pe care specialistii au numit-o Asperatus.

Norii Asperatus reprezinta fara indoiala un fenomen natural unic, uimitor pentru toti cei care isi indreapta privirea spre cer. Royal Meteorological Society incearca sa adune cat mai multe informatii despre aceste formatiuni, pentru a intelege mai bine fenomenul si a putea stabili de unde provine.

Avand in vedere ca nuantele norilor sunt inchise, cercetatorii considera ca exista foarte multi vapori de apa care se condenseaza in interiorul lor.

Â