Aspirina din Las Fierbinţi, despre societatea actuală: „Ăsta e secolul nesimţirii, nu al vitezei”

De: Cristiana Trifu / 27.04.2018, 12:44
Aspirina din Las Fierbinţi, despre societatea actuală: „Ăsta e secolul nesimţirii, nu al vitezei”
Aspirina a făcut o radiografie dură a societăţii actuale.

Aspirina a povestit despre greutăţile prin care generaţia ei a trecut, despre viaţa înainte de Revoluţie, anii ’90 şi criza economică.


„Eu înţeleg că nu s-a schimbat în ţara asta nimic până n-au murit toţi elefanţii. Acum văd că aţi apărut alţii: modele mai noi şi jigodii mai full-option, fără mamă, fără tată.”, a spus Aspirina.

Scenariul serialului, inclusiv momentul Aspirinei, este semnat de Mimi Brănescu.  

„Ăsta e secolul nesimţirii, nu al vitezei. (…) Cât o să o mai ţineţi aşa? Am înţeles, noi am fost generaţia de sacrificiu. Am copilărit fără jucării şi fără lumină, ca liliecii. Cu copilăria noastră s-a plătit datoria externă a ţării.
Şi după ce am plătit datoria externă a ţării, a venit Revoluţia şi am făcut o datorie mai mare ca aia veche. Şi după ce ne-am mai revenit şi noi, ăştia care am scăpat cu zilele, pe la 30 de ani, a venit şi criza mondială. Datorii la bănci, salarii mici, nenorocire… Acum ce criză mai e, Vasile?
Eu înţeleg că nu s-a schimbat în ţara asta nimic până n-au murit toţi elefanţii. Acum văd că aţi apărut alţii: modele mai noi şi jigodii mai full-option, fără mamă, fără tată. (…) Dacă cu ăia nu am putut să facem nimic, că eram prea mici, cu voi ne luptăm, mă. Vă strângem de gât, unul câte unul.”