Assange critică filmul care are ca temă WikiLeaks: „Este un șir de minciuni”

De: Marian Andrei / 25.01.2013, 09:40
Assange critică filmul care are ca temă WikiLeaks:
Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a criticat filmul care va fi produs la Hollywood despre site-ul pe care l-a creat, spunând că este plin de minciuni și că face "propagandă masivă" contra sa.

Assange, care este refugiat la Ambasada Ecuadorului de la Londra, a spus într-o conferință că a reușit să facă rost de o copie a scenariului filmului „The Man Who Sold the World„, care va fi lansat în noiembrie.

„Sunt minciuni după minciuni. Este un atac de propagandă masivă contra WikiLeaks și a membrilor echipei mele”, a spus militantul australian.

Julian Assange, în vârstă de 41 de ani, a mai spus că filmul aruncă „gaz pe foc”, sugerând că Iranul fabrică o bombă nucleară.

Studiourile DreamWorks au anunțat, marți, debutul filmărilor lungmetrajului, al cărui scenariu este scris de Josh Singer pe baza drepturile de ecranizare a două romane despre viața lui Assange, dintre care unul a fost scris de principalul colaborator al acestuia, Daniel Domscheit-Berg. Regia va fi asigurată de Bil Condon, regizorul ultimelor două filme din seria „Amurg/ Twilight„.