Astăzi este Ziua Internațională a OZN-urilor

De: Marian Andrei / 02.07.2012, 13:00
Astăzi este Ziua Internațională a OZN-urilor
Începând din 2001, anual, la începutul lunii iulie se sărbătorește Ziua Internațională a Obiectelor Zburătoare Neidentificate (OZN), o manifestare care are drept scop sensibilizarea opiniei publice cu privire la dovezile incontestabile a existenței OZN-urilor și a faptului că oamenii nu sunt singurele ființe inteligente din Univers.

În trecut, existau două date în care extratereștii erau „sărbătoriți” , pe 24 iunie și 2 iulie. Pentru a elimina confuziile și a permite ca sărbatoarea să fie marcată de un număr mai mare de oameni, WUFODO (World UFO Day Organization) a declarat 2 iulie ca zi oficială.

Alegerea acestei date este asociată de incidentul de la Roswell: în 1947, în apropierea orașului american Roswell (New Mexico, SUA), s-a prăbușit un aparat de zbor despre care multă lume consideră că ar fi fost o navă extraterestră.

Posterul oficial al Zilei Internaționale a OZN-urilor

În pofida lipsei unor dovezi directe ale prăbușirii unui OZN la Roswell, anual, la începutul lunii iulie, vin în oraș până la 50.000 de oameni, pentru a participa la festivalul local. În timpul acestuia au loc seminarii, conferințe și expoziții speciale.