Astăzi încep înscrierile pentru Bac. Iată programul examenului de Bacalaureat

De: Marian Andrei / 28.05.2012, 10:30
Astăzi încep înscrierile pentru Bac. Iată programul examenului de Bacalaureat
De azi până pe 30 mai, candidații se pot înscrie pentru examenul de Bacalaureat, la secretariatele liceelor pe care le-au absolvit.

Potrivit calendarului de desfășurare a examenului, acesta va fi susținut astfel:

Proba A, de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română va fi susținută în perioada 11 – 13 iunie;

Proba B, de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, se va desfășura în intervalul 13-15 iunie;

Proba D, privind evaluarea competențelor digitale, se va derula între 18 și 22 iunie;

Proba C, de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, va avea loc în perioada 25-27 iunie;

Pe 2 iulie vor începe probele de examen scrise, care se vor desfășura pe parcursul a patru zile. Astfel, pe 2 iulie, elevii vor avea de susținut proba scrisă la limba și literatura română, iar pe 3 iulie, proba scrisă la limba și literatura maternă.

Proba scrisă obligatorie corespunzătoare profilului va fi susținuta pe 4 iulie, iar ultima probă scrisă, cea la alegerea profilului și specializării, va avea loc pe 6 iulie.

Rezultatele obținute la examenul de Bacalaureat vor fi afișate pe 8 iulie, iar eventualele contestații se pot depune pe 9 iulie, în intervalul orar 08:00-12:00. Rezultatele finale vor fi afișate la 13 iulie.

Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat va avea loc în perioada august-septembrie, iar înscrierile se fac în intervalul 16-20 iulie.