Astăzi începe Carnavalul de la Rio! Una dintre școli îl omagiază pe… Iuri Gagarin

De: Marian Andrei / 17.02.2012, 16:00
Astăzi începe Carnavalul de la Rio! Una dintre școli îl omagiază pe... Iuri Gagarin
În această seară, va incepe cel mai faimos și mediatizat carnaval al Planetei, eveniment care în Brazilia, totuși, este doar a doua manifestare populară, după meciurile de fotbal.

Pe parcursul a cinci zile, din această seară până pe 21 februarie, localnicii și sute de mii de turiști sosiți din toate colțurile lumii vor putea admira în toată splendoarea lor cele mai focoase femei din lume, demonstrându-si virtuozitatea în interpretarea sambei.

Punctul de maximă atracție este Sambodromul, singura stradă unde mulțimea este organizată: mijlocul străzii trebuie lăsat liber pentru defilarea elevilor celor 18 școli de samba. Urcați în care alegorice, dansatorii își demonstrează maiestria îmbrăcați sumar sau chiar complet goi, deși nuditatea nu este oficial admisă.

Cosmonautul Iuri Gagarin, primul om care a cucerit spațiul cosmic, va constitui tema principală a paradei școlii de samba Unidos de Cosmos, care va avea loc luni, în cadrul Carnavalului, marcând astfel împlinirea a 51 de ani de la primul zbor efectuat de un om în spațiu.

Parada fetelor din Bahia, îmbrăcate în costume specifice statului Bahia și care vor personifica celebra frază a lui Iuri Gagarin: „Pământul este albastru”., va fi urmată de o platformă-decor cu denumirea alegorică „Racheta”, care va imita interiorul navei spațiale la bordul căreia a zburat pentru prima oară cosmonautul sovietic.

În coloanele paradei vor putea fi ghiciți cu ușurință eroi ai povestirilor fantastice ale lui Jules Verne, astronomi și inventatori, sumerieni și egipteni, greci și romani, într-un cuvânt, toți cei care încă din vremuri străvechi și-au manifestat interesul nelimitat față de spațiul cosmic, încercând să-i dezvăluie tainele, dar și celebra cățea Laika.

În încheiere, vor defila coregrafii și cei mai de seamă dansatori de samba ai școlii.