Astăzi se împlinesc cinci ani de când a murit Michael Jackson

De: Cătălina Matei / 25.06.2014, 10:08

Astăzi se împlinesc cinci ani de când a murit Michael Jackson
Michael Jackson, unul dintre cei mai mari artişti ai tuturor timpurilor, murea în noaptea de 25 spre 26 iunie 2011, după un stop cardiac, la vârsta de 50 de ani.


Acum cinci ani, site-ul TMZ.com era primul care anunţa vestea ce a şocat întregul mapamond: Michael Jackson a murit.

Într-o noapte care a ţinut toţi fanii pe jar, una câte una, sursele de încredere din SUA au confirmat informaţia. CNN şi BBC şi-au întrerupt emisia pentru a anunţa cea mai tristă veste pentru iubitorii de muzică de pretutindeni. Atunci, pentru câteva clipe, lumea s-a oprit în loc! (sau, cel puţin, lumea virtuală).

Milioane de oameni care au primit vestea morţii lui Michael Jackson au intrat în acelasşi timp pe internet pentru a căuta mai multe informatii despre artist. Acest lucru a facut ca unele site-uri, printre care şi portalul Google, să nu mai poată fi accesate.

Reprezentanţii Google au afirmat că, din cauza numărului mare de accesări, au crezut că portalul a fost atacat de hackeri.
Cei care căutau pe Google numele artistului au primit un mesaj de eroare care spunea că cererea lor este similară cu cea a unui virus informatic.

Nici serviciul de microblogging Twitter nu a mai putut fi accesat din cauza numărului mare de oameni care scriau despre moartea artistului. Potrivit unor statistici, numarul de mesaje de pe Twitter care conţineau numele lui Michael Jackson au depăşit 100.000 pe oră.
AOL, CBS, CNN, MSNBC şi Yahoo au înregistrat şi ele probleme cu viteza de încărcare a paginilor din cauza numărului foarte mare de accesări.

„The King of Pop” a lăsat în urmă trei copii: Michael Joseph Jackson, Jr, Paris Michael Katherine Jackson şi Prince „Blanket” Michael Jackson II.
Artistul a rămas în sufletele a milioane de fani care s-au bucurat de muzica, de apariţiile şi de concertele sale. Din fericire pentru români, Michael a concertat de două ori în România, în 1992 şi 1996.