Astăzi se sărbătorește Ziua Internațională a Fetelor

Apropo.ro / 11.10.2012, 09:27
Astăzi se sărbătorește Ziua Internațională a Fetelor
Ziua Internațională a Fetelor (International Day of the Girl Child) va fi sărbătorită anual la 11 octombrie, începând din 2012.

Ziua Internațională a Fetelor (International Day of the Girl Child) va fi sărbătorită anual la 11 octombrie, începând din 2012 și abordează la prima ediție problema căsătoriilor impuse minorelor în mai multe țări în curs de dezvoltare, acestea fiind retrase de la școală și trăind în sărăcie.

Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) a adoptat rezoluția prin care a proclamat Ziua Internațională a Fetelor pe 11 octombrie, la sfărșitul anului 2011.

Potrivit organizației internaționale pentru drepturile copiilor – Plan, care a derulat o campanie pentru proclamarea acestei zile, fetele reprezintă un grup supus unei duble discriminări – atât pe bază de vârstă, cât și de sex, Ziua Internațională a Fetelor urmând să promoveze drepturile acestora în următoarele decenii.

Tema aleasă pentru prima Zi Internațională a Fetelor este combaterea căsătoriilor cu minore în țările aflate în curs de dezvoltare, unde aproximativ una din trei fete este măritată înainte de a împlini 18 ani.

Citește mai multe detalii despre Ziua Internațională a Fetelor, pe Mediafax.ro