Astmul și alergiile ar putea fi vindecate cu ajutorul animalelor

Apropo.ro / 06.07.2006, 10:58
Astmul și alergiile ar putea fi vindecate cu ajutorul animalelor
Expunerea la anumite animale, precum rozatoarele, ar putea preveni astmul și alergiile, arata concluziile unui studiu aparut în Statele Unite, informeaza BBC News Online. Studiul a fost publicat în American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine. Laboranții

Expunerea la anumite animale, precum rozatoarele, ar putea preveni astmul și alergiile, arata concluziile unui studiu aparut în Statele Unite, informeaza BBC News Online.

Studiul a fost publicat în American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine.

Laboranții care lucrau frecvent cu cobai au manifestat mai puține reacții alergice la animale, a remarcat o echipa de cercetatori de la Imperial College din Londra.

Profesorul Meinir Jones și echipa sa de cercetatori sunt de parere ca este foarte important timpul de expunere la animale. Conform acestora, expunerea la infecții și microbi aparute natural este esențiala pentru dezvoltarea sistemului imunitar în lupta cu alergiile și astmul.

Jones a dat ca exemplu laboranții care au experimentat o forma naturala de imunoterapie prin expunerea la animale prin natura ocupației lor.

„Interesant, nu același lucru se întâmpla cu alte grupe de meserii de risc în ceea ce privește alergiile, precum producatorii de detergent sau de produse de panificație”, a declarat Jones.

Profesorul este de parere ca diferența sta în faptul ca laboranții au contact cu animalele nu numai prin aerul inhalat dar și la nivel cutanat, prin mușcaturi sau zgârieturi.

Un alt studiu recent a demonstrat ca expunerea la pisici a copiilor de vârste mici crește riscul de a dezvolta eczeme, în timp ce expunerea la câini s-a dovedit a avea efect de protejare contra alergiilor.

Un purtator de cuvânt al organizației Asthma UK a declarat ca studiul este de foarte mare ajutor, dar ca mai sunt multe de descoperit în ceea ce privește expunerea la alergeni și riscul de a dezvolta astm.

Mediafax