ASTRA FILM Sibiu caută voluntari

De: Mioara Tronaru / 16.06.2013, 09:00
ASTRA FILM Sibiu caută voluntari
Ediţia aniversară a festivalului ASTRA FILM Sibiu, singurul festival internaţional de film documentar din România şi unul dintre cele mai apreciate din Europa, se desfăşoară în perioada 14- 20 octombrie. Ediţia de anul acesta propune un program special, care rememorează cele mai apreciate producţii din ediţiile anterioare şi omagiază cineaştii si profesioniştii de cinema documentar care au fost alături de Astra Film, casa filmului documentar din România.

De ce voluntar AFF?

Astra Film Festival a lucrat cu voluntari cu mult înainte ca voluntariatul la festivaluri să fie cool. De fapt, a fost primul festival de film din România care a inclus în echipă un grup de voluntari (se întâmpla în anii 90). Filme, masterclass-uri, expoziţii, muzică, atmosferă de festival, Astra Film Festival le are pe toate, iar munca de voluntariat aduce întotdeuna o satisfacţie în plus celor ce o aleg. Voluntarii pot descoperi lumea filmului de non-ficţiune din alte perspective decât cele ştiute, pot învăţa de la profesioniştii din domeniu şi îşi pot trăi propriile experienţe legate de organizarea unui eveniment atât de important, precum un festival internaţional de film.

Cum devii voluntar?

Înscrierea se face prin completarea formularului de înscriere existent pe site- www.astrafilm.ro- şi trimiterea lui împreună cu o fotografie în format *jpg la adresa [email protected] până pe 6 octombrie 2013. Aplicaţiile vor fi evaluate şi apoi se va discuta implicarea concretă în festival. Toţi voluntarii primesc o diplomă care atestă implicarea lor în festival şi care poate servi drept recomandare pentru activităţi viitoare în domeniu.

Seriozitate, responsabilitate, creativitate şi un excelent spirit de echipă…asta caută Astra Film la voluntarii săi, aşa că, celor ce cred că au toate datele, plus dorinţa de a învăţa şi de a se distra în acelaşi timp, le spunem “Hai Voluntar la Astra Film Sibiu!”.

Festivalului Internaţional de Film Documentar de la Sibiu, Astra Film Festival, a fost iniţiat în 1993 şi a devenit de-a lungul anilor un eveniment de referinţă pentru profesionişti, pentru zona academică şi pentru publicul cinefil. În 2013, Astra Film Festival aniversează 20 de ani de existenţă, ani în care au fost prezentate mii de filme şi au fost susţinute constant programe de promovare a documentarului românesc pe plan internaţional. Astra Film Festival Sibiu este organizat de Departamentul Astra Film (CNM Astra) si Fundatia Astra Film.