Asumarea raspunderii pe legea salarizarii unice, amanata

De: Marian Andrei / 26.08.2009, 15:55
Asumarea raspunderii pe legea salarizarii unice, amanata
Guvernul va amana asumarea raspunderii pe pachetul de legi, printre care si cel al salarizarii unice in sistemul bugetar

Guvernul amana cu doua saptamani asumarea raspunderii pe pachetul de legi intre care se afla si cel al salarizarii unice in sistemul bugetar, a declarat azi liderul CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Hossu a precizat ca la intalnirea de la Guvern a avut loc doar o prima discutie privind pachetul de legi pe care Executivul urmeaza sa si-l asume.

"Conform procedurii, se va da un termen mai mare, probabil de 10 zile, pentru a discuta in vederea imbunatatirii proiectului de lege, practic mai raman doua saptamani de discutii si consider ca acest termen este suficient pentru a rezolva eventualele probleme constatate. 2 septembrie va fi data depunerii proiectului la Parlament", a spus Hossu.

La randul lui, presedintele Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin, a declarat ca Guvernul a decis ca pe 2 septembrie sa isi asume doar un punct de vedere politic pe pachetul de legi.

Cele cinci confederatii sindicale – "Cartel Alfa", Blocul National Sindical, CNSLR-Fratia, Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania si Meridian – au transmis prim-ministrului, la intalnirea de marti, de la Guvern, punctul de vedere comun referitor la proiectul legii salarizarii unice in sistemul bugetar, subliniind ca exista deficiente si nu se respecta acordul referitor la evolutia salariului minim, ei solicitand amanarea asumararii raspunderii pe legea unica pana in a doua jumatate a lunii octombrie.

Citeste mai mult la Mediafax.