Atac armat într-o universitate din California

De: Marian Andrei / 03.04.2012, 09:48
Atac armat într-o universitate din California
Șapte persoane au fost ucise și alte trei rănite ieri în timpul unui atac armat dintr-o universitate religioasă de lângă San Francisco, presupusul atacator fiind reținut.

Potrivit unui martor, Angie Johnson, în vârstă de 52 de ani, atacatorul participa la cursurile școlii de infirmiere. El s-a îndreptat spre mijlocul clasei, a tras asupra unei persoane, înainte de a deschide focul asupra întregii încăperi.

„Părea în permanență nebun”, a declarat Johnson. 

Cinci ambulanțe au fost trimise la fața locului, conform declarațiilor pompierilor din Oakland care au menționat și că „mai multe persoane au fost rănite”.

În timpul unor declarații acordate presei, Howard Jordan, șeful poliției din Oakland, o suburbie aflată la est de San Francisco, a declarat că suspectul, One Goh, s-a predat autorităților din orașul vecin Alameda, după atac.

„Suspectul, care pare a fi un rezident din Oakland, s-a predat ofițerilor de poliție din orașul Alameda”, a declarat el. „Acesta este cetățean coreean”, a adăugat Jordan, fără a preciza dacă este vorba despre Coreea de Nord sau Coreea de Sud.

„El a luat mașina uneia dintre victime, a condus până în Alameda și acolo s-a predat”, a declarat Jordan, descriind scena crimelor ca fiind „deosebit de sângeroasă”.