Atac terorist impotriva Pentagonului si a Congresului, dejucat de FBI

De: MediafaxFoto / 29.09.2011, 11:58
Atac terorist impotriva Pentagonului si a Congresului, dejucat de FBI
Un american in varsta de 26 de ani, care voia sa atace Pentagonul si Congresul cu avioane teleghidate pline cu explozibil, a fost arestat ieri de catre FBI.

Tanarul, licentiat in fizica la Northeastern University, isi pregatea atentatele din ianuarie 2010, dorind sa „terorizeze” americanii si sa ucida cat mai multi „necredinciosi”, barbati, femei si copii pe care ii considera „inamici ai lui Allah”.

Planul sau era de a ataca Pentagonul si Capitoliul, cladirea in care functioneaza Congresul american, cu trei avioane mici teleghidate „similare unor avioane fara pilot de mici dimensiuni”, pline cu explozibil, si sase persoane inarmate cu arme automate, dintre care una ar fi fost chiar el.

El a achizitionat in acest scop un avion teleghidat F-86 Sabre, 11 kilograme de explozibil C4, sase pusti de asalt AK47 si mai multe grenade, toate furnizate de agenti infiltrati de FBI si care lucrau la acest dosar.

Barbatul a fost arestat ieri, in timp ce incerca sa duca in spatiul sau de depozitare materialele care ii fusesera livrate si risca pana la 65 de ani de inchisoare.

Autoritatile americane au avertizat de mai multe ori in ultimii ani asupra amenintarilor reprezentate de potentiali autori de atentate „made in America”, ce au crescut pe teritoriul american.

Afla mai multe despre atacul terorist dejucat de FBI, la Mediafax.