Atacul armat din Leige (Belgia): 4 morti si peste 100 de raniti

Apropo.ro / 14.12.2011, 09:52
Atacul armat din Leige (Belgia): 4 morti si peste 100 de raniti
In urma atacului armat din Liege, Belgia s-au inregistrat patru morti, dintre care si un bebelus de 17 luni, si alte 100 de persoane au fost ranite.

Marti, in orasul Leige din Belgia a avut loc un atac armat in urma caruia si-au pierdut viata 4 persoane, intre care si un bebelus in varsta de 17 luni. Celelalte persoane decedate aveau varsta de 15 ani, 17 ani, si o femeie de 75 de ani.

Autoritatile au numarat in total 123 de raniti, majoritatea loviti de cioburile rezultate dupa spargerea geamurilor unei statii de autobuz din apropiere. Printre raniti se numara un tanar in varsta de 20 de ani, care a fost lovit la cap si este in stare critica, potrivit unor surse spitalicesti.

Orasul Liege va respecta un minut de reculegere miercuri la pranz in memoria victimelor acestui atac care a socat intreaga tara.

Acest atac, care a socat Belgia, nu are, aparent, nicio legatura „cu terorismul”, ci este un „act izolat cu consecinte dramatice”, a declarat ministrul belgian de Interne, Jöelle Milquet.

Autorul, Nordine Amrani, este un locuitor din oras, s-a imbracat in uniforma, s-a inarmat cu o arma automata, un revolver si grenade si a mers in piata Saint-Lambert, unde se afla Palatul Justitiei, in apropierea unui targ de Craciun. Atacatorul s-a sinucis prin impuscare.

Citeste mai multe detalii despre atacul armat din Belgia, pe Mediafax