Atacurile teroriste din Boston, în imagini (Poze +18)

Redacția / 17.04.2013, 13:00
Bombele detonate de teroriști la maratonul din Boston au lăsat în urmă un tablou dureros. Fotografiile sunt extrem de dure.

Ultimul bilanț oficial al exploziilor din Boston este de trei morți, printre care un copil de 8 ani, și 176 de răniți, dintre care 17 se află internați în stare gravă.

GALERIE FOTO

explozie

Momentul exploziei 

Toată noaptea de luni spre marți și marți dimineața, chirurgii care au îngrijit victimele celor două explozii produse la un interval de câteva secunde pe traseul maratonului, în apropiere de linia de sosire, au efectuat numeroase amputări.

explozie

Carlos Arredondo – cel cu pălărie, considerat unul dintre eroii de la maraton. El a încercat să salveze mulți răniți

FBI investighează exploziile din Boston ca acte de terorism. Ce nu știm încă este cine a făcut asta și de ce, dacă a fost planificat și pus în aplicare de o organizație teroristă, străină sau din țară, sau de un individ răuvoitor„, a spus președintele Barack Obama.

Vom afla cine ne-a rănit cetățenii și îi vom aduce în fața justiției. Refuzăm să cedăm în fața atacurilor teroriste„, a mai spus Obama.

explozie

Imagine de coșmar de la maratonul din Boston

Unul dintre dispozitivele explozive utilizate în Boston era plasat într-un recipent metalic de gătit sub presiune, afirmă surse din cadrul Biroului Federal de Investigații, citate de CBS News. Explozia a secerat, la propriu, oamenii prezenți la eveniment care se aflau în imediata apropiere a bombei.

explozie

Multe persoane au rămas fără picioare

Autoritățile americane au anunțat că vor oferi o recompensă de 50.000 de dolari pentru informații care să conducă la autorii atacurilor de la maratonul din Boston.