Atasatul militar al Ucrainei la Bucuresti a fost expulzat

Apropo.ro / 04.03.2009, 10:16
Atasatul militar al Ucrainei la Bucuresti a fost expulzat
Scandalul informatiilor furate face noi victime: Atasatul militar al Ucrainei la Bucuresti a fost expulzat.

Scandalul informatiilor furate face noi victime: atasatul militar al Ucrainei la Bucuresti a fost expulzat, scrie Gandul. Singura institutie care a indicat Ucraina ca beneficiara a informatiilor sustrase de Floricel Achim a fost Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate si Terorism care, in dosarul ce l-a prezentat instantei, ii indica in mai multe randuri ca beneficiari ai documentelor secrete furate pe „reprezentantii puterii straine Ucraina“.

Informatia despre expulzarea unuia dintre atasatii militari ai Ucrainei la Bucuresti nu a fost obtinuta de la MAE, ci de la agentia de stiri ucraineana Regnum.

O alta victima se pare ca este ministrul de Externe ucrainean, care a fost demis in aceasta dimineata. Explicatia oficiala a fost verdictul Curtii Internationale de Justitie de la Haga in diferendul cu Romania privind delimitarea platoului continental si a zonelor economice exclusive din Marea Neagra, dar cea neoficiala face legatura cu scurgera de informatii de la Bucuresti.

Â