Atentat dejucat la New York

De: Marian Andrei / 18.10.2012, 09:51
Atentat dejucat la New York
Un bărbat a fost arestat ieri la New-York, după ce a încercat fără succes să detoneze o bombă de 450 de kilograme în fața clădirii Rezervei Federale.

Bărbatul de 21 de ani, din Bangladesh, care susține că are legaturi cu Al-Qaida, a fost urmărit timp de mai multe luni de FBI, care i-a sabotat bomba.

Procurorul federal din Brooklyn Loretta Lynch, a precizat într-un comunicat că Quazi Mohammad Rezwanul Ahsan Nafis a ajuns în Statele Unite în ianuarie 2012, în scopul de a comite un atentat. Evocând legăturile acestuia în străinătate cu Al-Qaida, el a încercat să înființeze o celulă teroristă în Statele Unite și a căutat contacte cu Al-Qaida în interiorul țării, pentru a-l ajuta să comită atentatul.

 

În declarația scrisă, Nafis a precizat că intenționa să revendice actul în numele Al-Qaida, precizând că vrea să „distrugă America” și că modalitatea cea mai eficientă pentru a face acest lucru este lovirea economiei americane.

Tot ieri, șeful poliției, Ray Kelly, a subliniat că 15 comploturi teroriste au fost dejucate la New York de la atentatele din 11 septembrie, „Federal Reserve fiind adăugată de acum pe lista țintelor emblematice, pe care se regăsesc deja podul Brooklyn și Bursa din New York”.