Atentat la Nairobi, soldat cu cel puțin 30 de morți!

Apropo.ro / 22.09.2013, 12:00
Atentat la Nairobi, soldat cu cel puțin 30 de morți!
Treizeci de persoane au fost ucise în atacul dintr-un centru comercial din Nairobi, de către un comando înarmat, potrivit unui nou bilanț furnizat de un oficial de rang înalt din cadrul poliției kenyene.

Islamiștii somalezi Shebab, care au legături cu Al-Qaida, au revendicat, sâmbătă seara, pe contul lor de Twitter atacul împotriva centrului comercial din Nairobi.

„Mujahedinii au pătruns astăzi în jurul prânzului în Westgate”, centrul comercial unde a avut loc atacul, afirmă un mesaj postat pe contul lor la scurt timp după ora 18.00 GMT (21.00 ora României).

„Ei au ucis peste 100 de necredincioși kenyeni și bătălia continuă”, afirmă islamiștii.

Mai mulți cetățeni americani au fost răniți în atacul de sâmbătă dintr-un centru comercial din Nairobi, a anunțat Departamentul american de Stat, care a condamnat un „act de o violență fără sens„.

Ambasada americană din Kenya, care a fost mobilizată pentru a le veni în ajutor, este „în contact cu autoritățile locale și a oferit asistență”, precizează Departamentul de Stat într-un comunicat.

„Condamnăm acest act de o violență fără sens”, declară Departamentul de Stat.

Departamentul american, care supravegează „îndeaproape” evoluția situației la Nairobi, nu a precizat numărul americanilor răniți, nici care este starea lor de sănătate.

Citește mai multe pe Mediafax.ro!