Atentat la World Trade Center

Apropo.ro / 09.12.2001, 22:27
Atentat la World Trade Center
Imagini inedite ale unei mari tragedii care a atins cel mai faimos si mai puternic oras al lumii, New York, deruta si durerea oamenilor carora li s-a demolat increderea si siguranta sunt surprinse intr-un film documentar despre atentatul cu bomba asupra imensei cladiri World Trade Center din

Imagini inedite ale unei mari tragedii care a atins cel mai faimos si mai puternic oras al lumii, New York, deruta si durerea oamenilor carora li s-a demolat increderea si siguranta sunt surprinse intr-un film documentar despre atentatul cu bomba asupra imensei cladiri World Trade Center din 1993.

Filmul incearca sa redea o imagine cit mai veridica, desi zguduitoare, a unui eveniment terorist care a luat pe nepregatite o lume intreaga. Cel mai uimitor aspect al evenimentului este ca FBI a avut un informator printre teroristi, insa a refuzat sa-l plateasca pentru a afla mai multe informatii, dar a dat 1 milion de dolari pentru a-l plasa in programul de protectie a martorilor.

Filmul este mai mult o poveste despre incompetenta, despre greselile facute de ambele parti ale evenimentului. In prim-plan apar caractere, oameni buni si rai, care actioneaza pentru sau impotriva unor scopuri umane. Explozia este vazuta ca un dezastru care a marcat vieti si mentalitati.

Agentul FBI John Anticev (Peter Gallagher) este pe urmele atentatorilor, o grupare de fundamentalisti islamici. Informatorul FBI din interiorul gruparii teroriste putea sa prevada si sa opreasca atentatul, insa nu a facut-o. Motivele pentru care acest atentat nu a fost oprit nu sunt stiute, dar pot fi speculate ipotezele. „Atentat la World Trade Center” este un film exceptional prin adevarul pe care-l prezinta in formele lui cele mai neprotejate si nestilizate.

Tags: